Μαγνησία

Με αγιασμό ξεκινά τη νέα εκπαιδευτική χρονιά ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος»

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά τη νέα εκπαιδευτική χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ν.Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος» έχοντας δώσει το «παρών» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  σε Φεστιβάλ και Πολιτιστικές Συναντήσεις, αποσπώντας τις θερμότερες  κριτικές και τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ η συμμετοχή στη μεγάλη εκδήλωση στο Ηρώδειο «Ένα τραγούδι για τη Θράκη» την 1η Οκτωβρίου θα ολοκληρώσει τη δυναμική παρουσία των τμημάτων Παραδοσιακών Χορών.

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά για τα τμήματα παραδοσιακών χορών και ρυθμικής γυμναστικής θα ξεκινήσει με τον καθιερωμένο αγιασμό την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7 το απόγευμα στο Γυμνάσιο Ν.Αγχιάλου όπου θα δοθεί και το πρόγραμμα όλων των τμημάτων. Όπως είναι γνωστό λειτουργούν παιδικά, εφηβικά και τμήματα ενηλίκων ( για αρχαρίους και προχωρημένους)  Παραδοσιακών Χορών με υπεύθυνο τον Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη. Αντίστοιχα λειτουργούν τμήματα Ρυθμικής Γυμναστικής με υπεύθυνη τη Δέσποινα Μωραϊτη.

Το τμήμα ενηλίκων Παραδοσιακών Χορών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Ν.Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συμμετείχε σε φεστιβάλ και συναντήσεις και συγκεκριμένα :

Στην εκδήλωση του Δήμου Βόλου «Ταξιδεύοντας στις αλησμόνητες πατρίδες» που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2017 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν.Ιωνίας και τη συμμετοχή δέκα προσφυγικών συλλόγων της Μαγνησίας,

Κομοτηνή 7  –  8 Ιουλίου 2017 στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας με τη συμμετοχή 45 Συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Χανιά Κρήτης 26  – 27 Ιουλίου 2017 στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρoροδαμός Χανίων.

Γιορτή Κρασιού Ν.Αγχιάλου 11 Αυγούστου 2017 στο παραδοσιακό γλέντι με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα ΅Εβρίτικη ζυγιά» παρουσιάζοντας χορούς ανατολική ρωμυλίας και την αναβίωση του εθίμου του τρύγου.

Previous ArticleNext Article