ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Ανανεώνονται τα αποθέματα εμβολίων για την ιλαρά

Το υπουργείο Υγείας προχωρά στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της ιλαράς, που είναι σε έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα.

Με χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι, μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εμβόλια, διασφάλισε ότι από σήμερα θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια και επισημαίνει ότι οι όποιες ελλείψεις αυτές τις μέρες οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών εξαιτίας της έξαρσης.

Αναφορικά με τους πληθυσμούς Ρομά το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας.

Previous ArticleNext Article