Ειδήσεις, Ελλάδα

Λύκοι ή τσακάλια μπορεί να κατασπάραξαν τη Βρετανίδα στη Ροδόπη

Ο τραγικός θάνατος της 64χρονης Βρετανίδας τουρίστριας στη Ροδόπη φαίνεται πως μπορεί τελικά να προκλήθηκε από λύκους και όχι από αδέσποτα σκυλιά, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Η Celia Hollingworth, η οποία είχε πρόσφατα πάρει σύνταξη από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ όπου εργαζόταν, είχε εξαφανιστεί την περασμένη Πέμπτη, μετά την επίσκεψή της σε αρχαιολογικό χώρο και ενώ επέστρεφε στη Μαρωνεία. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας φέρεται να προσπάθησε να μιλήσει τηλεφωνικά με την οικογένειά της στο Λονδίνο για να τους πει πως δέχθηκε επίθεση, αλλά δεν είχε καλό σήμα στην περιοχή. Έκτοτε δεν είχε δώσει άλλα σημεία ζωής.
Το άψυχο κορμί της εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Πύργου Πετρωτών. Σύμφωνα με το BBC, εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα αναφέρουν πως δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους ζώο σκότωσε την 64χρονη. Ειδικοί στην κτηνιατρική και ο ιατροδικαστής συνεργάζονται για να προσδιορίσουν εάν πρόκειται για άγρια σκυλιά ή ενδεχομένως λύκους. Ένας παθολόγος με τη βοήθεια ειδικών του Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιήσει τη νεκροψία την Τετάρτη στην πόλη της Κομοτηνής.
Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης δήλωσε στους Times ότι η κατάσταση της σορού της γυναίκας δείχνει ότι δεν της επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά. «Φαίνεται ότι της επιτέθηκαν άλλα άγρια ζώα, όπως λυσσασμένοι λύκοι και τσακάλια», πρόσθεσε. «Αυτή είναι μια πολύ ειδική περίπτωση. Περιμένω να έρθουν εμπειρογνώμονες ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε μαζί το πτώμα», ανέφερε ο ίδιος στον Guardian ενώ μεταδίδεται πως παρών θα είναι και ένας κτηνίατρος. «Οι λύκοι, τα άγρια σκυλιά και τα τσακάλια είναι γνωστό ότι επιτίθενται στους ανθρώπους» πρόσθεσε. «Υπάρχουν βουνά και δάση εδώ, έχω δει ξανά Έλληνες και Βούλγαρους να πεθαίνουν έτσι», πρόσθεσε.
Ο τρόπος του θανάτου της Hollingworth εξέπληξε τις αρχές. Η αστυνομία ερευνά πώς η τουρίστρια βρέθηκε στο απομακρυσμένο σημείο όπου τελικά ανακαλύφθηκε το διαμελισμένο σώμα της. «Τι έκανε εκεί; Ήταν ένα πολύ απομακρυσμένο μέρος, πολύ δύσκολο να το διασχίσεις με τα πόδια και τρία έως τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. «Προσπαθούμε να το ανακαλύψουμε. Αυτό που συνέβη είναι απίστευτο» προσθέτει.
Ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη σκηνή μαζί με άλλα στοιχεία, όπως ένα διαβατήριο, ένα καπέλο, ένα παπούτσι και μια τσάντα, θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην επίλυση της υπόθεσης. «Ζητήσαμε την άρση προστασίας προσωπικών δεδομένων για να δούμε ποιες ήταν οι τελευταίες της κλήσεις. Μπορούν να μας πουν πολλά», αναφέρει. Η αστυνομία συγκεντρώνει μαρτυρίες σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα τελευταία της βήματα.
Με πληροφορίες από BBC, Times, Guardian
Πηγή: www.lifo.gr
Previous ArticleNext Article