Ειδήσεις, Ελλάδα

Σε δίκη ο νεκροθάφτης που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά το πτώμα 9χρονης στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση και για απόκτηση επαφής και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεώτερου των 15 ετών, θα καθίσει στις 9 Οκτωβρίου ένας 60χρονος Άγγλος, που διέμενε στη Ρόδο και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης.
Ο 60χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος της τακτικής Ανακρίτριας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην οικία του στις Καλυθιές.
Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012, όταν στις ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε το πρώτο έγγραφο της Interpol της Μεγάλης Βρετανίας.
Άγνωστο άτομο με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν είχε ασελγήσει σε δύο ανήλικα κορίτσια, εκ των οποίων η μια είναι κόρη του αλλά και ότι βρίσκεται στη Ρόδο και φωτογραφίζει γυμνά παιδιά στην παραλία.
Είχε υποστηρίξει επίσης σε συνομιλίες του μέσω του διαδικτύου ότι είχε εγκαταλείψει την Αγγλία διότι είχε εντοπιστεί να κακοποιεί την 7χρονη κόρη της πρώην φίλης του. Εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό αποτύπωμα του 60χρονου και την 10η Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς αιφνίδιος έλεγχος στην οικία του και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας ψηφιακός δίσκος.
Από έρευνα στα κατασχεθέντα αντικείμενα προέκυψε ότι υπήρχαν μεταξύ των πειστηρίων, 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 33 αρχεία εικόνας τα οποία απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα κι ότι είχε επισκεφθεί τους επίμαχους λογαριασμούς στο κοινωνικό δίκτυο facebook.
Σε δύο λογαριασμούς στο yahoo messenger βρέθηκαν μηνύματα στα οποία αναφέρει μεταξύ άλλων την επιθυμία του να συνευρίσκεται ερωτικά με ανήλικα παιδιά, δηλώνει ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 3, 5 και 7 ετών αλλά και με το νεκρό σώμα ενός 9χρονου κοριτσιού στο διάστημα που εργαζόταν ως νεκροθάφτης.
Σε λογαριασμό του στο yahoo messenger έλαβε εξάλλου 7 αρχεία εικόνας 4 εκ των οποίων είναι παιδική πορνογραφία και 3 με ανήλικα ημίγυμνα παιδιά. Βρέθηκε επίσης και λογαριασμός στο δίκτυο skype και με δύο συνθηματικά ονόματα στο ένα εκ των οποίων υπήρχε πλήθος άμεσων ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία ο χρήστης ζητά από γονείς ανήλικων παιδιών να εμφανίσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνομιλίας μέσω βιντεοκλήσης προκειμένου να αυνανιστεί μπροστά τους. Βρέθηκαν επίσης εγγραφές διαδικτυακών διευθύνσεων, που παραπέμπουν σε διαδικτυακές αναζητήσεις με λέξεις κλειδιά για πορνογραφία ανηλίκων. Απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Τόνισε συγκεκριμένα ότι δεν έχει αποπλανήσει ποτέ ανήλικα παιδιά και δεν έχει προσβάλει την γενετήσια αξιοπρέπεια ανηλίκων υποστηρίζοντας ότι όλες οι συνομιλίες που είχε μέσω του υπολογιστή του με διάφορους άλλους χρήστες του internet ήταν προϊόντα της φαντασίας του και ότι δεν αποτελούν ποινικά κολάσιμες πράξεις.
Σε ό,τι αφορά το πορνογραφικό υλικό με ανήλικα παιδιά που βρέθηκε στα κατασχεθέντα από την οικία του, υποστήριξε ότι πρόκειται για φωτογραφίες που ήταν διαγραμμένες και δεν είχε την φυσική εξουσία τους με αποτέλεσμα να μην νοείται καν το αδίκημα της κατοχής πορνογραφικού υλικού. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βίασε την κόρη του, επιδεικνύοντας μάλιστα φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται μαζί κατά τις επισκέψεις της στην Ρόδο.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η κόρη του είναι επιστήμονας αναγνωρισμένου κύρους στην χώρα του και δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει μια τέτοια εξέλιξη στην ζωή της αν ήταν θύμα βιασμού από τον πατέρα της.
Αρνήθηκε, επίσης, ότι έχει οποιαδήποτε δόση αληθείας μήνυμα που είχε αποστείλει σύμφωνα με το οποίο είχε έλθει σε σεξουαλική επαφή με ένα νεκρό ανήλικο κορίτσι. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η φαντασία του γενικώς οργιάζει και μάλιστα υποστήριξε ότι ανάλογες φαντασιώσεις του ανέπτυξε σε μηνύματα του σε άνδρες προφασιζόμενος τον bisexual. Yποστήριξε επίσης ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι παντελώς αόριστες αφού δεν προσδιορίζεται η ταυτότητα, ο χρόνος και ο τόπος των αδικημάτων που κατηγορείται ότι τέλεσε προσθέτοντας ακόμη ότι δεν έχει υπάρξει καμία καταγγελία σε βάρος του από τα υποτιθέμενα θύματα του.

Πηγή: Δημοκρατική

Previous ArticleNext Article