Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημιουργικά εργαστήρια στο Εντομολογικό Μουσείου Βόλου

Το Εντομολογικό Μουσείο Βόλου ανοίγει τις πόρτες του στους μικρούς του φίλους και παρουσιάζει τρια νέα εργαστήρια για το έτος 2017-2018, προσαρμοσμένα σε κάθε ομάδα στόχου.

Το πρώτο από αυτά, με τίτλο «Έντομα διαφορετικά τρυπώσανε κρυφά στου μουσείου τη στοά», απευθύνεται σε ομάδες παιδιών ηλικίας 4-6 ετών όπου οι μικροί μας φίλοι, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων γνωρίζουν τον κόσμο των εντόμων, μαθαίνουν για τον κύκλο ζωής τους και κατασκευάζουν οι ίδιοι το δικό τους έντομο.

Το δεύτερο εργαστήριο, με τίτλο «Κοσμήματα της φύσης», αναφέρεται στις πεταλούδες που αφορούν και το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων του μουσείου, απευθύνεται σε παιδιά 6-8 ετών και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από τις  ανακαλυπτικές του μεθόδους.

Τέλος, το εργαστήριο «Πετώντας πάνω από την τέχνη» δίνει στα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στη σύγχρονη τέχνη μέσα από ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες κάνοντας χρήση νέων τεχνολογιών.

Μια σειρά βιωματικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων θα μας οδηγήσουν στη ψυχαγωγία, στην προσωπική έκφραση, στην ενεργό συμμετοχή  και στην ανακάλυψη του κόσμου των εντόμων.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε αυτό τον υπέροχο κόσμο και μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το σακίδιο της φαντασίας!

Τα εργαστήριά μας θα διεξάγονται κάθε Σάββατο & Κυριακή τις ακόλουθες πρωινές ώρες:

  • 1ο εργαστήριο: 10:00 – 11:00
  • 2ο εργαστήριο: 11:30 – 12:40
  • 3ο εργαστήριο: 13:00 – 14:20

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τον υπεύθυνο του Εντομολογικού Μουσείου στο τηλ: 6945296129.

Previous ArticleNext Article