Μαγνησία

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου ξεκινά από το Δημαρχείο του Βόλου η Ποδηλατοδρομία Ελπίδας

Η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα θα διανύσει με ποδήλατο τη διαδρομή Βόλος – Αθήνα μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης

Με σύνθημα «Κύκλος Ζωής» η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα, ξεκινά την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  στις 9.30 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου μια ποδηλατοδρομία από το Βόλο έως την Αθήνα. Συνοδευόμενη με ποδήλατο από το Θεοφάνη Παναγιωτόπουλο και με αυτοκίνητο που θα ακολουθεί για λόγους ασφαλείας, η Βασιλική Καλούτσα θα διανύσει τη διαδρομή σε διάστημα τριών ημερών, με ενδιάμεσες στάσεις στις πόλεις της Λαμίας, της Αταλάντης και των Οινοφύτων, ενώ ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στο Μαρούσι Αττικής στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Σκοπός της ποδηλατοδρομίας είναι να μεταφέρει μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας, και δύναμης σε όλους τους καρκινοπαθείς και όχι μόνο. Πρόκειται για δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, η οποία υποστηρίζεται από τους Δήμους: Βόλου, Λαμιέων, Λοκρών, Τανάγρας και Αμαρουσίου Αττικής καθώς και από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας. Σε κάθε πόλη – σταθμό της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιείται και μία εκδήλωση στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν αθλητικοί σύλλογοι, φορείς, αλλά και όλοι οι δημότες προκειμένου να λάβουν και να μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα.

Στην πόλη – αφετηρία το Βόλο, θα διοργανωθεί εκδήλωση στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου κατά την αποχώρηση της κ. Καλούτσα και της συνοδευτικής αποστολής το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις από τους Δήμους υποδοχής στη Λαμία, την Αταλάντη, την Τανάγρα και στον τελικό προορισμό, το Μαρούσι Αττικής.

Προ της αναχώρησης της κ. Καλούτσα από το Βόλο για το συμβολικού χαρακτήρα ταξίδι, θα πραγματοποιηθούν σύντομοι χαιρετισμοί και την έναρξη της ποδηλατοδρομίας θα συνοδεύσουν βολιώτες αθλητές από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου έως το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου επί της Λεωφόρου Αθηνών. Την τιμητική αυτή πομπή που θα συνοδεύσει την κ. Καλούτσα έως την έξοδο της πόλης, καλούνται να υποστηρίξουν και μεμονωμένοι συμπολίτες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και έχουν τη δυνατότητα ως δρομείς ή με τα ποδήλατά τους να ακολουθήσουν την πομπή.

Η Βασιλική Καλούτσα αντιμετώπισε έναν επιθετικό και μεταστατικό καρκίνο με αισιοδοξία και θετική στάση ζωής. Η κ. Καλούτσα αναφέρει ότι ο καρκίνος την βοήθησε να αλλάξει τρόπο ζωής αλλά και να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την ενεργή της δράση στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του  Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας. Έτσι η δράση αυτή πέρα από όνειρο ζωής μετά τη μάχη της με τον καρκίνο, έχει και φιλανθρωπικό σκοπό.

Από τις 10/10/2017 εως και τις 16/10/2017 θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή οικονομικής υποστήριξης για τον σύλλογο καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας. Όποιος επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να στέλνει ενα sms στο 19059 με την λέξη ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ και  χρέωση 1 ευρώ. Η οικονομική υποστήριξη προς το Σύλλογο, του δίνει τη δυνατότητα με τη σειρά του να υποστηρίξει τους καρκινοπαθείς του Νομού Μαγνησίας και να συνεχίσει το έργο του.

Το πρόγραμμα της ποδηλατοδρομίας έχει ως στάσεις για δράσεις και ενημερώσεις, τη  Λαμία στις 12/10, την Αταλάντη στις 13/10, τα Οινόφυτα  στις 14/10, και το Μαρούσι Αττικής στις 15/10.

Τη δράση διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Αθλητισμού του «ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου» με την υποστήριξη των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Τανάγρας και Αμαρουσίου, ενώ χορηγική υποστήριξη της δράσης παρέχεται από έξι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας.

Previous ArticleNext Article