ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ

Το καφενείο-βιβλιοπωλείο Χάρτα φιλοξένησε τον οινοπαραγωγό Θάνο Ντούγκο από την Ραψάνη.

Χτες το βράδυ η Μποτίλια ξεκίνησε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στα ελληνικά κρασιά και εμείς ήμασταν εκεί να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Πρώτη στάση τα κρασιά του Οινοπαραγωγού Ντουγκου από την Ραψάνη.

Η δοκιμή περιλάμβανε δύο από τις 7 ετικέτες του οινοποιείου το Ντούγκος Λευκό και το Ραψάνη .

 

Το Ντούγκος Λευκό είναι ένα Sauvignon Blanc με Ροδίτη Αλεπού. Ένα δροσερό φρουτώδες λευκό με ιδανική ισορροπία οξύτητας και αλκοόλ. Ένα κρασί που ευχάριστα μπορείς να απολαύσεις με μια δροσερή σαλάτα σε ένα χαλαρό απογευματινό γεύμα.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το Ραψάνη ξινόμαυρο, κρασάτο , σταυρωτό. Ένα κρασί με έντονα αρώματα και χρώμα. Αρκετά δυνατό για τις προτιμήσεις μου , ιδανικό με ψητό κόκκινο κρέας ή πιάτα με μανιτάρια και τρούφες, με γεύσεις έντονες όπως και η οξύτητά του.

Λίγο πριν το κλείσιμο της βραδιάς ο οινοπαραγωγός Θάνος Ντούγκος μας μίλησε για το οινοποιείο του και την αγάπη του για τα κρασιά. Το οινοποιείο Ντούγκος βρίσκεται στην Ραψάνη και είναι ένα από τους  λίγους πιστοποιημένους βιολογικούς αμπελώνες στην Ελλάδα. Έχει 7 ετικέτες κρασιών και τα τελευταία χρόνια άρχισε και με επιτυχία εξαγωγές στο εξωτερικό.

Η βραδιά ήταν υπέροχη , οι λάτρεις του κρασιού ήταν εκεί και ανυπομονούν για το επόμενο ραντεβού στα μέσα Νοεμβρίου με ακόμα ένα ελληνικό κρασί στα ποτήρια μας.

 

Previous ArticleNext Article