Ειδήσεις, Πολιτική

Δείπνο της AHEPA και του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στον Τσίπρα

Ποιοι κάθισαν στο τραπέζι του πρωθυπουργού – Μαζί του και η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα

Σε δείπνο προς τιμήν του από τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) και American Hellenic Institute (AHI) παρακάθισε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας Στη συνάντηση που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον από τις σημαντικότερες οργανώσεις της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέφερε το μήνυμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται τις αμερικανικές επενδύσεις, όχι μόνο γιατί είναι σημαντικές για την ανάκαμψη της χώρας, αλλά και για τις προσπάθειες της να δημιουργήσει μια νέα εποχή για τη χώρα, με μόνιμη ανάπτυξη. «Είμαστε πολύ κοντά στο να τελειώσουμε το πρόγραμμα και είναι αναγκαίο για εμάς στο τέλος του 2018 να μπορούμε, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, να έχουμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Και να μπορέσουμε» συνέχισε «να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις για να μειώσουμε την φορολογία, ώστε να μπορούμε να προωθήσουμε ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις». Εξήγησε ότι γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, το οποίο σημαίνει περισσότερες επενδύσεις, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει περισσότερες θέσεις απασχόλησης, που σημαίνει μείωση της ανεργίας, η οποία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Στο δείπνο παρούσα ήταν και η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα η οποία επέλεξε για την περίσταση ένα κόκκινο φόρεμα. Στην αρχή της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που συγκροτούν την κυβερνητική αποστολή, ανακοινώθηκε ότι το ετήσιο συνέδριο των AHEPA θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το 2021.

Ο Αλέξης Τσίπρας και δύο θέσεις δεξιά του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ – Στο πίσω τραπέζι διακρίνεται ο Χρήστος Παπουτσής, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα

Με τη μπλέ γραβάτα ο Ντένης Πλέσσας αντιπρόεδρος της Lockheed Martin που κατασκευάζει τα αμερικανικά F-16

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και τρεις θέσεις δεξιά του ο Θοδωρής Κυριακού

Με κόκκινο φόρεμα η σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα

protothema.gr
Previous ArticleNext Article