ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Τουρισμός

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων στην έκθεση PROWEIN 2018

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  θα συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση PROWEIN 2018 που θα διεξαχθεί στο Ντύσσελντορφ – Γερμανία στις 18-20 Μαρτίου 2018 και προσκαλεί οινοποιητικές επιχειρήσεις αποσταγμάτων και μόνο που δραστηριοποιούνται εντός της Θεσσαλίας και που έχουν εξαγωγικό προφίλ να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην Διεθνή Έκθεση PROWEIN 2018 δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των παραγωγών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες (μέσω b2b συναντήσεων), με σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους.

Για τις επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή δεν έχουν αποκτήσει εξαγωγικό προφίλ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προγραμματίζει στο αμέσως ερχόμενο διάστημα την διεξαγωγή ημερίδων κατάρτισης των επιχειρήσεων για την απόκτηση εξαγωγικού προφίλ και την κατάλληλη παρουσία τους σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποφασίσει να επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 50% για την ενοικίαση ενός ομαδικού περιπτέρου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα το επιβαρυνθούν οι εκθέτες. Το μέγεθος του χώρου που θα αναλογεί στον κάθε εκθέτη θα είναι  4 τμ . Το κόστος κατασκευής του περιπτέρου βαρύνει την Περιφέρεια, ενώ τα μεταφορικά και λοιπά έξοδα βαρύνουν την επιχείρηση. Εφόσον επικυρωθεί η πρόθεση της συμμετοχής της, τότε θα οριστικοποιηθεί και η κατάταξη – λίστα  των υποψήφιων εκθετών βάσει των κριτηρίων επιλογής:

1) τα προϊόντα θα είναι μόνο αποστάγματα  και θα πρέπει να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ,

2) η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της,

3) να δοθεί προτεραιότητα σε συνεταιρισμούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών

4) να εκπροσωπηθούν όσο το δυνατό περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες

5) να προηγηθούν οι εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε περίπτερο της Περιφέρειας σε προηγούμενες εκθέσεις

Ως εκ τούτου καλούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου, που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 30/10/2017 με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση tourism@thessaly.gov.gr ή στο fax της υπηρεσίας 2413506170

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:

1) παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση παράγει είτε τυποποιεί το προϊόν της εντός της Θεσσαλίας (π.χ άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι η παραγωγή ή η τυποποίηση γίνεται στη Θεσσαλία )

2) την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο και σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησης

(Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφέρεια Θεσσαλίας – Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

κα Καζαντζή Άντα τηλ: 2413506301-2413506302

Previous ArticleNext Article