Ειδήσεις, Μαγνησία

Σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εστιατόριο στην Πορταριά χτες βράδυ

Σείστηκε η Πορταριά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκλήθηκε σε ταβέρνα της πλατείας και σε δεξαμενή υγροποιημένου αερίου, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Από τη δυνατή έκρηξη, που ταρακούνησε και έσπειρε τον τρόμο και τον πανικό σε ολόκληρη την περιοχή, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην ταβέρνα, ενώ έσπασαν τζάμια σε γειτονικά καταστήματα και κατοικίες, ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες.

Από την σφοδρότητα της έκρηξης, από το κτίριο της ταβέρνας έμεινε μόνον ο σκελετός και η γύρω περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ενδεικτικό της δύναμης της έκρηξης είναι ότι σε κοντινό από την ταβέρνα περίπτερο, τα ψυγεία του εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση.

Μαζί με μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο σημείο έχουν σπεύσει και παραμένουν δυνάμεις του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την Αστυνομία, καθώς υπάρχει ακόμη διαρροή προπανίου, στο σημείο είναι συγκεντρωμένος κόσμος, ενώ πολλοί που διαμένουν σε γειτονικά με την ταβέρνα σπίτια έχουν σπεύσει να απομακρύνουν από αυτά ηλικιωμένους και παιδιά.

www.taxydromos.gr

Previous ArticleNext Article