ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, Ελλάδα

Και το 2ο ρομποτικό αρμεκτήριο στην Ελλάδα είναι γεγονός και είναι Lely Astronaut A4!

Τη συμφωνία για την εγκατάσταση του δεύτερου πλέον διπλού ρομπότ άμελξης στην Ελλάδα, του Lely Austronaut Α4, ανακοίνωσε η εταιρία Κτηνοτροφικοί Αυτοματισμοί Ελλάδας, θυγατρική εταιρία της Milkplan και αντιπρόσωπος της Lely στην Ελλάδα.

Η εγκατάσταση του αρμεκτικού ρομπότ θα πραγματοποιηθεί στη φάρμα του κ. Βασιλόπουλου στον Πλάτανο Ημαθίας και θα εξυπηρετεί 140 αρμεγόμενες αγελάδες. Εκτός από το ρομπότ στη φάρμα θα τοποθετηθεί ρομποτική παγολεκάνη MP Powertank 6000 λίτρων και λοιπός σταβλικός εξοπλισμός από τη Μilkplan. Η εν λόγω επένδυση αποτελεί ένα ακόμα φιλόδοξο έργο στη χώρα μας και αναμένεται να αποδώσει σύντομα τα μέγιστα οφέλη στον κτηνοτρόφο όπως έγινε και στη φάρμα Κουφάκη στο Κιλκίς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια χώρα όπου το ρομποτικό άρμεγμα μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε ανέφικτο στο εξής θα λειτουργούν δυο υπερσύγχρονες φάρμες με αρμεκτικά ρομπότ!

Η εγκατάσταση του δεύτερου διπλού Lely Austronaut Α4 θα γίνει τον Δεκέμβριο συμπίπτοντας με διάφορες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα τον ίδιο μήνα για τον εορτασμό των 25 ετών της Lely στον τομέα του αυτοματισμού στην κτηνοτροφία, μιας εταιρίας ηγέτη που έχει κατασκευάσει κι εγκαταστήσει περισσότερα από 20,000 ρομπότ σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με το Ελληνικό Lely Center της H.D.A.:

Η Hellenic Dairy Automations, το Lely Center της Ελλάδας, είναι θυγατρική εταιρία της Milkplan Α.Ε. Εμπορεύεται κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα Lely για γαλακτοπαραγωγικές μονάδες και παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για το σύνολο των προϊόντων της.

Σχετικά με τον Όμιλο Lely

Η Lely ιδρύθηκε το 1948 αφιερώνοντας όλες τις προσπάθειές της στη δημιουργία ενός βιώσιμου, αποδοτικού και ευχάριστου μέλλοντος στον τομέα της κτηνοτροφίας για τους πελάτες της. Εδώ και πολλά χρόνια η Lely ηγείται στα αυτοματοποιημένα ρομποτικά αμελκτικά συστήματα με περισσότερα από 65 χρόνια εμπειρίας & γνώσης στον κλάδο της κτηνοτροφίας. Ο Όμιλος Lely είναι ενεργός σε περισσότερες από 60 χώρες και απασχολεί σχεδόν 2.000 ανθρώπους.

Περισσότερες πληροφορίες: www.lely.com, www.milkplan.com, www.hdautomations.com

Previous ArticleNext Article