Ειδήσεις, Μαγνησία

Έφυγε ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιάννης Μολοχίδης σε ηλικία 60 ετών

Θλίψη στην τοπική κοινωνία για τον θάνατο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μολοχίδη σε ηλικία 60 ετών.

Ο Γιάννης Μολοχίδης,  δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βόλου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μάχη με τον καρκίνο και δυστυχώς κατέληξε στο Νοσοκομείο του Βόλου βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του και όσους τον γνώρισαν. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία ενώ διατηρούσε, μέχρι πριν λίγο διάστημα,τεχνικό γραφείο ως αρχιτέκτονας μηχανικός.  Διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας και κατόπιν δημοτικός σύμβουλος στον καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία.

Δήλωση της Υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου για το θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη

«Ο σύντροφος και συναγωνιστής Γιάννης Μολοχίδης έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στις καρδιές μας, στις ζωές μας και στη κοινωνία του Βόλου.
Σύντροφε Γιάννη καλό σου ταξίδι, θα συνεχίσουμε τον αγώνα που μαζί ξεκινήσαμε για δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σε κάθε επιτυχία μας θα αισθανόμαστε το χαμόγελό σου δίπλα μας.
Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Ο Γιάννης θα παραμείνει ζωντανός στη σκέψη μας και στη καρδιά μας».

Η Ν.Ε. Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη

“Η Ν.Ε. Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Μολοχίδης ήταν  μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Αριστεράς στην περιοχή μας τη σύγχρονη περίοδο.  Παιδί προσφύγων του Πόντου και της Νέας Ιωνίας, εργάστηκε από μικρός και συμμετείχε σε οργανώσεις και κινήματα, ενταγμένος στην Αριστερά. Σπούδασε και εργάστηκε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Με μεγάλη σωματική δύναμη και ταυτόχρονα με επιστημονική αρτιότητα και καλλιτεχνική ευαισθησία, με ανθρωπιά και ανιδιοτέλεια, με ικανότητες διοίκησης και εργατικότητα, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους συντρόφους του αλλά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία, ακόμα και σε εποχές που ο χώρος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς δεν είχαν μεγάλη εκλογική εμβέλεια.

Την τρέχουσα περίοδο ήταν για δεύτερη θητεία δημοτικός σύμβουλος του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου και προηγουμένως ήταν επί πολλές θητείες Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ν. Ιωνίας, υπηρετώντας με επιτυχία σε θέσεις ευθύνης.

Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας και υποψήφιος βουλευτής, μεταξύ άλλων στις πρόσφατες εκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερά, η Νέα Ιωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι φτωχότερη χωρίς το Γιάννη Μολοχίδη. Καλό ταξίδι σύντροφε Γιάννη”.

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για το θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη

“Σήμερα έφυγε ο σύντροφος Γιάννης Μολοχίδης.
Η ζωή του, όλη η ιστορία της μεταπολιτευτικής περιόδου, γεμάτη αγώνες για δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η παρουσία του στην αυτοδιοίκηση τεράστια, άφησε πλούσια παρακαταθήκη για τη Νέα Ιωνία και το Βόλο.
Η συμμετοχή του στην αριστερά και την πορεία της καθοριστική.
Η νέα γενιά τιμά τον σύντροφο και θα συνεχίσει τον αγώνα του.
Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε”

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή για την απώλεια του Γιάννη Μολοχίδη

“Είναι βαρύς ο πόνος από την απώλεια του Γιάννη Μολοχίδη. Ενός συντρόφου στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενός συναδέλφου στις διεκδικήσεις και τις μάχες για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοιχτή και δημοκρατική, μα πάνω απ´ ολα είναι θλιβερό το καθήκον να αποχαιρετάς έναν φίλο.
Ο Γιάννης Μολοχίδης ήταν παράδειγμα για το ήθος του, για την πολιτική του δράση, για την κοινωνική του ευαισθησία, για τη δημοκρατική του στάση και συνέπεια στις αρχές που πάντα καθόριζαν την πορεία του. Ενα παράδειγμα οικογενειάρχη, ένα παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη.
Θα μας λείπει η παρουσία του, η σθεναρότητα της υπεράσπισης των απόψεών του, η συντροφική του αλληλεγγύη, η φιλική του συμβουλή.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, έχοντας δίπλα μας την εικόνα του, σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικους αγώνες που έχουμε να δώσουμε ακόμη.
Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του. Πρέπει να είναι περήφανοι για τον Γιάννη που χάσαμε”.

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» για τον θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη:

«Μετά από πολύχρονη μάχη με την αρρώστια του, την οποία έδωσε με γενναιότητα και αξιοπρέπεια όπως και σε όλες τις πτυχές της ζωής του, «έφυγε» ο φίλος και συναγωνιστής Γιάννης Μολοχίδης.
Ο Γιάννης αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά, υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης ως εκλεγμένος στον Δήμο της αγαπημένης του Ν.Ιωνίας και τα τελευταία χρόνια, ως Δημοτικός Σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Βόλου.
Ιδρυτικό μέλος των δημοτικών μας παρατάξεων «Ανθρώπινη Πόλη», «Δρόμοι Συνεργασίας» και τώρα «Μαζί για τον Βόλο», αγωνίστηκε αταλάντευτα και με συνέπεια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στο πολεοδομικό συγκρότημα, προς όφελος όλων των δημοτών.
Καλό ταξίδι Γιάννη, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και μια υπόσχεση.
Θα συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα για την επιτυχία των στόχων που μαζί επεξεργαστήκαμε και μέσα μας θα σε αισθανόμαστε δίπλα μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας και να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να αποκαλούμε τον Βόλο μια πραγματικά «ανθρώπινη πόλη».

Η Επιλογή Ευθύνης για τον χαμό του Γιάννη Μολοχίδη

«Έφυγε χτες πρόωρα από κοντά μας ο Γιάννης Μολοχίδης. Πέρα από πολιτικές διαφορές, ο Γιάννης υπήρξε ομολογουμένως ένας αξιοπρεπής άνθρωπος με γνήσιο ενδιαφέρον για τα κοινά και τους συμπολίτες του, ένας αγωνιστής με σημαντική προσφορά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχοντας τιμήσει για πολλά χρόνια, από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, την αγαπημένη του Ν. Ιωνία και, τα τελευταία χρόνια, τον καλλικρατικό δήμο Βόλου.
Η παράταξή μας «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εκφράζει τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους και τους συντρόφους του. Κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίσουν την απώλειά του. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό.»

Ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης  για τον θάνατο του Γ. Μολοχίδη:

“Ο Γιάννης Μολοχίδης έφυγε χθες απρόσμενα για το μεγάλο ταξίδι. Τον αποχαιρετώ με βαθιά θλίψη και συγκίνηση, αναγνωρίζοντας το πλούσιο έργο του στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας και ιδιαίτερα της αγαπημένης του Νέας Ιωνίας και τη σημαντική συμβολή του στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες, μέσα από τα πολιτικά του πιστεύω και τα επαγγελματικά και κοινωνικά του βιώματα.
Απευθύνω τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ευχόμενος ολόψυχα δύναμη και κουράγιο. Θερμά συλλυπητήρια, επίσης, στους συντρόφους και συναγωνιστές του. Καλό σου ταξίδι, Γιάννη”.

O γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει:

“Σήμερα 27/10/2017 το βράδυ έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Μολοχίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας.
Αγωνιστής της ζωής ,αυτοδημιούργητος,πάλεψε με τη κοινωνία για τα ιδανικά της δημοκρατίας της αριστεράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Δημοτικός σύμβουλος Βόλου και στο παρελθόν αυτοδιοικητικός με μεγάλη συνεισφορά στη Νέα Ιωνία που αγαπάμε και το Βόλο.
Η οικογένεια του δίπλα του έως τη τελευταία στιγμή.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 30/10 ώρα 12 απο τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία.
Καλό ταξίδι σύντροφε”.

Δήλωση Αχ.Μπέου για το θάνατο του Γιάννη Μολοχίδη

“Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του δημοτικού συμβούλου Βόλου, Γιάννη Μολοχίδη και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου προς την οικογένεια και τους φίλους του. Στον λίγο χρόνο που τον γνώρισα μπόρεσα να διακρίνω ένα έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο, που μαχόταν για τις ιδέες του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.Σ”

Previous ArticleNext Article