Αθλητικά

Για κάτι τέτοιες μέρες ζούμε!

Μια Κυριακή βγαλμένη από παραμύθι. Που το έχει γράψει ποδοσφαιρόφιλος. Μια Κυριακή γεμάτη ντέρμπι, εντός κι εκτός συνόρων!

Το Σάββατο τα πράγματα ήταν πιο… υποτονικά, την Κυριακή όμως κύριοι, “προσδεθείτε” γιατί θ’ “απογειωθούμε”! Μια Ευρώπη γεμάτη ντέρμπι! Super Sunday στην Αγγλία, μάχη “δικεφάλων” στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο ντέρμπι μίσους στη Γαλλία!

Για δες λίγο αυτό που έρχεται. Μόνιμες Άδειες Στοιχήματος στην Ελλάδα!

Τώρα από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις αυτό το πρόγραμμα. Ας το πάμε από την πεπατημένη. Ελλάδα και Σούπερλιγκ γι’ αρχή. Το απόλυτο ίσως ντέρμπι της φετινής σεζόν. ΑΕΚ εναντίον ΠΑΟΚ! Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι η πρώτη χρονιά που κανείς δε βλέπει τον Ολυμπιακό ως τον κυρίαρχο του ποδοσφαίρου φέτος. Οι διεκδικητές με τα “δυο κεφάλια” είναι πιο κοντά από ποτέ στο να βγουν μπροστά. Και καπού εδώ έρχεται η ώρα να λογαριαστούν μεταξύ τους. Η ΑΕΚ είναι “αφεντικό” στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ όμως μοιάζει πιο “σμιλευμένος” από ποτέ για τον τίτλο. Επιπλέον μιλάμε για το παιχνίδι που θα συζητηθεί όσο λίγα για το παρασκήνιο του! “Τίγρης” από τη μια, Ιβαν από την άλλη. Για να μην ξεχνιόμαστε που είμαστε. Το μεσημέρι, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Πλατανιά. Εύκολο έργο για τον πρωταθλητή, μετά το δύσκολο πρόγραμμα που έβγαλε. Στο ενδιάμεσο θα έχουμε τους αγώνες Κέρκυρα – Λάρισα και Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα.

Πάμε τώρα στην Αγγλία. Για κάτι τέτοιες μέρες ζούμε ρε. Εκεί είναι το “ψωμί” μας! Super Sunday τις λένε οι Άγγλοι. Όταν έχουν δηλαδή περισσότερα από ένα ντέρμπι. Καλή ώρα δηλαδή. Στις 16:15 η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί την Άρσεναλ. Είναι μια καλή ευκαιρία για την πρωτοπόρο να αποδείξει ότι όντως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές. Είναι και μια ευκαιρία για την Άρσεναλ του Βενγκέρ ν’ αποδείξει ότι δε θα είναι κομπάρσος φέτος! Δυο (και κάτι) ώρες αργότερα, έχουμε ένα άλλο ντέρμπι. Ίσως πιο σπουδαίο. Ίσως πιο ιδιαίτερο. Η Τσέλσι υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το “αγαπημένο παιδί” τους, το Ζοζέ Μουρίνιο! Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, ψάχνει εναγωνίως μια μεγάλη νίκη για να επαναφέρει την ηρεμία (Ο Κόντε λέγεται ότι δε μιλάει με τους μισούς στα αποδυτήρια, συν τον Αμπράμοβιτς). Η Γιουνάιτεντ προσπαθεί να δείξει καλό πρόσωπο και στα ντέρμπι. Ο Μουρίνιο επιστρέφει στο γήπεδο που λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος προπονητής. Παρά τον άσχημο τρόπο που έφυγε πριν δυο χρόνια, κανείς δεν τον ξεχνά! Έχουμε κι άλλα δυο ματς για την Πρέμιερ όμως. Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας και Έβερτον – Γουότφορντ. Υπό άλλες συνθήκες θα είχαν μια καλή ανάλυση στο κείμενό μας. Τώρα γίνονται απλή αναφορά.

Πάμε στη Γαλλία. Εκεί έχουμε το μεγαλύτερο ντέρμπι μίσους στη χώρα! Η Σεντ Ετιέν υποδέχεται τη Λυών. Οι συγκινήσεις που μας προσφέρει συχνά-πυκνά δεν είναι να ξεχνιούνται. Οι στιγμές με ένταση και νεύρα το ίδιο. Ένα κλασσικό, ευρωπαϊκό ντέρμπι! Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας στη Λιγκ 1, η Νις υποδέχεται την Ντιζόν, η Μαρσέιγ φιλοξενεί την Καέν στον απόηχο του περιστατικού του Εβρά με τον οπαδό της ομάδας (τον κλώτσησε α λα Καντονά!) και η Μετς υποδέχεται τη Λιλ του Μαρσέλο Μπιέλσα που κάθε βδομάδα είναι και σε πιο δύσκολη θέση.

Στην Ιταλία, έχουμε -όπως πάντα άλλωστε τις Κυριακές- την περισσότερη δράση. Οκτώ παιχνίδια έχει το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το Φιορεντίνα – Ρόμα. Μπορεί η Φιορεντίνα να έχει αποδυναμωθεί αισθητά σε σχέση με πέρσι, μπορεί η Ρόμα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Το μεσημέρι, έχουμε άλλο ένα εντυπωσιακό ματς. Η Ίντερ, που αθόρυβα βρίσκεται στην δεύτερη θέση και το -2 από την κορυφή, υποδέχεται την Τορίνο. Μια Τορίνο με τη “φονική” επιθετική γραμμή της που όμως δε βρίσκει σταθερότητα. Η πρωτοπόρος Νάπολι πηγαίνει στην απαιτητική έδρα της Κίεβο, η Γιουβέντους υποδέχεται τη νεοφώτιστη, Μπενεβέντο, η Λάτσιο την Ουντινέζε και η Μίλαν πάει στη Σασουόλο. Μέχρι και τη σέντρα του αγώνα μην είστε σίγουροι για το ποιος θα ειναι στον πάγκο των “ροσονέρι”. Κάλιαρι – Βερόνα, Αταλάντα – Σπαλ τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Στην Ισπανία, έχουμε πέντε παιχνίδια. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λας Πάλμας. Θέλει νίκη και καλή εμφάνιση σίγουρα. Είναι πολλά τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από το “Σ. Μπερναμπέου” ακόμα και για μια προσωπικότητα σαν του Ζιντάν. Η Θέλτα υποδέχεται την Μπιλμπάο και η Βιγιαρεάλ τη Μάλαγα του -υπό διωγμόν- Μίτσελ. Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα ματς της ημέρας. Στ’ άλλα δυο, η Λεβάντε παίζει με τη Χιρόνα και η Σοσιεδάδ με την Εϊμπάρ.

Τέλος, στη Γερμανία έχουμε δυο παιχνίδια. Η Κολωνία υποδέχεται τη Χοφενχάιμ, μετά τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια και η Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί τη Χέρτα Βερολίνου. Μια Βόλφσμπουργκ που πρέπει όσο ποτέ να βρει ρυθμό (καθώς ποιότητα στο ρόστερ έχει και μάλιστα μπόλικη) γιατί θα μπλέξει άσχημα.

Previous ArticleNext Article