top

Μακελειό με 26 νεκρούς από τρελό στο Τέξας

Ως ένας «εξόριστος» που «κήρυττε την αθεΐα online» περιγράφεται από γνωστούς και παλαιούς συμμαθητές του ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, ο άνδρας που άνοιξε πυρ και σκότωσε 26 ανθρώπους μέσα σε εκκλησία βαπτιστών στο Τέξας. Όσοι μιλούν για τον Κέλεϊ χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «ανατριχιαστικός», «τρελός» και «περίεργος». Ο Κέλεϊ εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) φορώντας μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο κρατώντας στα χέρια του ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15, φωτογραφία του οποίου είχε αναρτήσει πριν από μερικές ημέρες στο Facebook με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα».

«Είχε ένα ή δύο παιδιά, ήταν μάλλον κανονικός αλλά ήταν ήσυχος και τέλος φαινόταν λίγο καταθλιπτικός» περιγράφει ο Πάτρικ Μπόις, ένας από τους παλαιούς συμμαθητές του 26χρονου μακελάρη. «Ήταν ο πρώτος άθεος που είχα γνωρίσει» πρόσθεσε.

«Έλεγε πάντα ότι όσοι πιστεύουν στο Θεό ήταν ανόητοι και προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα» έγραψε στο Facebook μια άλλη συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόζε Νάβα.

«Ήταν περίεργος αλλά ποτέ τόσο περίεργος. Πάντα ανέβαζε πράγματα για την αθεΐα και μετά έβαζε φωτογραφίες του εαυτού του με το παιδί του» σχολίασε ένας τρίτος συμμαθητής του Κέλεϊ.

Απαντώντας σε ένα από τα σχόλια της Νάβα όπου εξέφραζε την επιθυμία να επιστρέψει στο Τέξας, ο Κέλεϊ φέρεται να είχε γράψει ότι «το Τέξας δεν είναι καλύτερο». «Ήταν σαν να μην του άρεσε το Τέξας. Πάντα με ανατρίχιαζε αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε η ίδια.

Ο Κέλεϊ είχε υπηρετήσει στην πολεμική αεροπορία από το 2010 έως το 2014 όταν και απετάχθη επειδή, όπως έγινε γνωστό, επιτέθηκε στη σύντροφο και το παιδί του. Ο Κέλεϊ, μάλιστα, είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 μηνών σε στρατιωτική φυλακή.

Ο 26χρονος ζούσε στην πόλη Νιου Μπράουνφελς σε απόσταση περίπου 56χλμ. από το Sutherland Springs.

Previous ArticleNext Article