Ελλάδα

Ο Σκάι «στριμώχνει» τον Κοκλώνη για τα δώρα στο «Κάνε παζάρι»

Ο σταθμός ζητά από την εταιρία Dealber να δώσει τα δώρα που οφείλει στους νικητές της εκπομπής «Κάνε Παζάρι»

Ο Σκάι δεν κάνει… παζάρι με την Dealber. Απεναντίας, οι ιθύνοντες του σταθμού εξέδωσαν χθες μια αυστηρή ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλούν τη γνωστή εταιρία που δραστηριοποιείται στην εμπορία αγαθών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών να παραδώσει άμεσα τα δώρα που οφείλει στους νικητές της τηλεοπτικής εκπομπής «Κάνε Παζάρι», που παρουσίαζε την περασμένη σεζόν η Ντορέττα Παπαδημητρίου. 

Σε διαφορετική περίπτωση, το κανάλι του Φαλήρου προειδοποιεί την εταιρία πως θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που έφτασε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, σύμφωνα με τους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού που υπεγράφη την 1η Φεβρουαρίου 2017 ανάμεσα στον Σκάι και την εταιρία Dealber IKE (που εδρεύει στην Καλλιθέα και εκπροσωπήθηκε νόμιμα για την υπογραφή του από τον κ. Νικόλαο Κοκλώνη), καθώς και σύμφωνα με τους σχετικούς όρους συμμετοχής στο τηλεπαιχνίδι «Κάνε Παζάρι», ο Σκάι είχε την υποχρέωση να παραδίδει στους νικητές μόνο τα χρηματικά έπαθλα. Από την άλλη πλευρά, η Dealber είχε την υποχρέωση να παραδίδει στους νικητές τα μη χρηματικά έπαθλα, δηλαδή τα δώρα, τα οποία αποτελούσαν και προσφορά τής εν λόγω εταιρίας, κάτι που τονιζόταν με σαφήνεια και κατά τη διάρκεια της προβολής του παιχνιδιού.

Η ανακοίνωση

Οπως διευκρινίζεται, ωστόσο, μέσα από την ανακοίνωση του σταθμού, η οποία αποτελεί και απάντηση σε καταγγελίες παικτών ότι δεν έλαβαν ποτέ τα δώρα τους, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η Dealber έχει καταστεί υπερήμερη της υποχρέωσης της παράδοσης των επάθλων. Κι αυτό τη στιγμή που το κανάλι του Φαλήρου «έχει ανταποκριθεί πλήρως σε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις του έναντι της Dealber, καταβάλλοντάς της το συμφωνηθέν αντάλλαγμα για τα προσφερόμενα έπαθλα και χορηγώντας της τα αναγκαία στοιχεία των συμμετεχόντων, που τα έχουν κερδίσει. Εχει δε εκδώσει και παραδώσει στους τελευταίους σχετικές βεβαιώσεις».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για την πρόσφατη… καμπάνα ύψους 60.000 ευρώ που έριξε στην εταιρία Dealber η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Τονίζεται δε ότι οι ιθύνοντες του Σκάι, αναγνωρίζοντας ότι οι συμμετέχοντες δικαιούνται να παραλαμβάνουν τα έπαθλά τους σε εύλογο χρονικό διάστημα, ασκούν έντονη πίεση προς την Dealber, προκειμένου αυτά να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν. Από εκεί και πέρα, ο σταθμός έχει ήδη ενημερώσει για το θέμα τον Συνήγορο του Καταναλωτή, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας του τελευταίου, ενώ έχει ειδοποιηθεί σχετικά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο λόγος που ο Σκάι προχώρησε στη διακοπή μετάδοσης της εκπομπής «Κάνε Παζάρι» ήταν για να προστατέψει τους τηλεθεατές του από ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον. Το τέλος της ανακοίνωσης για την Dealber, που κατά τη σύναψη της επίμαχης συμφωνίας της με το κανάλι του Φαλήρου εκπροσωπήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Celebrity Travel» Νικόλαο Κοκλώνη, περιλαμβάνει μια καθαρή προειδοποίηση: Εάν η Dealber δεν ανταποκριθεί άμεσα στις ως άνω υποχρεώσεις της, ο Σκάι δηλώνει ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της, προκειμένου να την υποχρεώσει να παραδώσει τα δώρα στους νικητές της εκπομπής «Κάνε Παζάρι».

Previous ArticleNext Article