ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Μαγευτικός προορισμός των Λουτρών Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκοντα στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.

Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ.
Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος

 

Προτάσεις Διαμονής

Hotel Chateau Rond 

Ξενοδοχείο Pozar Pallas

Ξενοδοχείο Νύμφες

Ξενοδοχείο Φιλοξενία

Ξενοδοχείο Αθηνά 

Ξενώνας Ροές

Ξενώνας Χαγιάτι

Ξενοδοχείο Νόστος

Majestic hotel

Paladium Hotel

Για φαγητό:

Η περιοχή φημίζεται επίσης για το ωραίο φαγητό και τα μοναδικά πιάτα της. Εμείς σας προτείνουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας στο μαγευτικό Λουτράκι. Η Όρμα επίσης είναι ένα γραφικό χωριουδάκι, μόλις 2 χιλιόμετρα από τα Λουτρά Πόζαρ με εξαιρετικές ταβέρνες όπου οι γεύσεις η φιλοξενία και το μεράκι των επαγγελματιών θα σας καταπλήξουν.

Εστιατόριο “Ο Τσολιάς”

Τηλ.: 23840 91530

Εστιατόριο Καρατζοβίτισα 

Τηλ.: 23840 91640

Εστιατόριο Υδρόλιθος

Τηλ.:  2384 091600

Εστιατόριο Διόνυσος στην Όρμα

Τηλ.: 23840. 94410

Το Ταβερνάκι της Μπουμπούς στην Όρμα 

Τηλ.: 23840 94184

 

 

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article