Μαγνησία

Οι υποψήφιοι για τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου 

Μία υποψηφιότητα για την προεδρία και είκοσι έξι για το διοικητικό συμβούλιο κατατέθηκαν μέχρι χθες βράδυ στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, εν όψει των εκλογών του Συλλόγου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έληξε χθες τα μεσάνυχτα. Μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρία που κατατέθηκε μέχρι αργά χθες το βράδυ τουλάχιστον, είναι αυτή του Χρ. Στρατηγόπουλου.

Τα ονόματα των υποψηφίων μελών του ΔΣ είναι: Γ. Αθανασάκης, Ι. Βογιατζάκης, Κ. Γούσης, Ι. Διαμαντής, Τρ. Εμμανουηλίδης, Αχ. Θεοχάρης, Όλγα Καλατζή, Ειρήνη Κάππα, Ευφροσύνη Καραβασάνη, Κ. Κλειδωνάρης, Σπ. Μαρδέλης, Ανδρομάχη Μουτσινά, Βασ. Μπακαλιάνος, Μαρία Ξυφώλη, Μαρία Παναγιωτοπούλου-Τζανή, Δ. Παπαδόπουλος, Κ. Πολύζος, Λυδία Σαμαρά, Π. Σαράφης, Ελ. Σολιδάκης, Ι. Τσάτσος, Νίκη Τσιλιβίδου, Μαρία Τσιόβολου, Θ. Τσιρογιάννης, Δημ. Τσόπελας και Αγγέλα Χατζησταματίου. Για το ΔΣ εκλέγονται 14.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου στην αίθουσα ακροατηρίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Βόλου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν 546 μέλη του Συλλόγου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει το 50% συν ένα των έγκυρων ψηφοδελτίων. Η θητεία του νέου ΔΣ θα είναι πλέον τετραετής και όχι τριετής, όπως μέχρι σήμερα, θα ξεκινήσει δε την 1η Ιανουαρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η θητεία του νυν προέδρου Λάζαρου Γαϊτάνη λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Οι δικηγόροι θα στήσουν δύο κάλπες, μία για την εκλογή προέδρου και μία για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Previous ArticleNext Article