ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λογοτεχνικό, φιλοσοφικό & θεατρικό 2ήμερο για το Νίκο Καζαντζάκη,στο «Χατζηγιάννειο»

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων νομού Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας πραγματοποιούν λογοτεχνικό, φιλοσοφικό και θεατρικό 2ήμερο, αφιερωμένο στο Νίκο Καζαντζάκη, , στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2017, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο. Το 2017 ανακηρύχθηκε ως «έτος Καζαντζάκη» από το Υπουργείο Πολιτισμού, αφού συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου έλληνα συγγραφέα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Δημήτρης Κόκκορης, με θέμα : «Η λογοτεχνική πορεία και η κριτική πρόσληψη του Νίκου Καζαντζάκη», ενώ θα διαβαστούν κι αποσπάσματα από έργα του Ν. Καζαντζάκη (Οδύσ(σ)εια, Ασκητική, Τερτσίνα «Ελένη», Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Ο καπετάν Μιχάλης, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, Ο τελευταίος πειρασμός, Ο φτωχούλης του Θεού, Οι αδερφοφάδες, Αναφορά στον Γκρέκο), από τους : Στέλλα Νταβαρούκα, Διαμάντω Ιωάννου, Δημήτρη Κατσαούνη και Τάσο Μάτο.

Την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο : «Σκεπτομορφές του Καζαντζάκη», από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς : Γιάννη Μπακουρτζή, Σταυρούλα Ταμβάκη, Σοφία Νταμήτρου, Θανάση Χαραλάμπους, Βάιο Παπαμιχάλη, Πέτρο Βλαχάβα, Κωνσταντίνα Καφαλή, Χρήστο Τσάκο και Γιώργο Λέπουρη, με σύνθεση κειμένων και σκηνοθετική επιμέλεια από τον Θοδωρή Κανάκη.

Previous ArticleNext Article