ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙ

Νέο παιδικό βιβλίο από τον Νίκο Ποταμιανό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

ΝΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ – Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα

και άλλες ιστορίες από την Προϊστορία όπως τις είπα στην κόρη μου

«Πώς έμαθαν οι άνθρωποι να περπατάνε όρθιοι;» ρωτάει η Μυρτώ.

Από το τι ανάγκασε τον άνθρωπο να σταθεί στα δυο του πόδια, μέχρι τις πρώτες του ανακαλύψεις, και από εκεί στις σπουδαίες εφευρέσεις, στην τεράστια αλλαγή που έφερε στη ζωή του η γεωργία και η εξημέρωση των ζώων, μέχρι τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών, τα ερωτήματα, το ένα μετά το άλλο, μαζί με τις απαντήσεις συγκροτούν μια αφήγηση απολαυστική, ένα ταξίδι στην Προϊστορία με ξεναγό… τον ιστορικό μπαμπά της.

Ο Νίκος Ποταμιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Κατοικεί στο Ρέθυμνο. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και εξειδικεύτηκε στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Το Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα είναι το πρώτο του παιδικό βιβλίο.

Έχει εκδώσει τις ιστορικές μελέτες Οι νοικοκυραίοι. Μαγαζάτορες και βιοτέχνες στην Αθήνα 1880-1925 (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2015) και Ευγενή παχύδερμα και πάσχοντες εργάτες. Επίκαιρες ιστορίες από τις αρχές του εικοστού αιώνα (εκδόσεις Ασίνη, 2016).

Ο Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε το 1979 στη Χαλκίδα και το 2005 αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης. Από τότε δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο των κόμικ και του παιδικού βιβλίου και η δουλειά του έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. (www.christoulias.com)

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

από 8 ετών

ISBN: 978-960-04-4844-3, σελ. 88, τιμή: 7.70 €, Νοέμβριος 2017

Previous ArticleNext Article