Ειδήσεις, Ελλάδα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε 20χρονο στα Διαβατά

Μια λάθος εκτίμηση και απόφαση φαίνεται ότι ήταν αυτή που προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου που το μεσημέρι της Κυριακής παρασύρθηκε από διερχόμενο τρένο στα Διαβατά, πίσω από το Κέντρο Υγείας.

Η τραγική ιστορία ξεκίνησε όταν ο 20χρονος, που είχε αγάπη για τη μουσική, αποφάσισε να πάει με την παρέα του για καφέ σε μια καφετέρια κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές αλλά διαπίστωσε ότι δεν είχε χρήματα μαζί του. Τότε είπε στους φίλους του να τον περιμένουν μέχρι να πάει σπίτι του, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τότε ο άτυχος νέος έσκυψε και πέρασε κάτω από την προστατευτική μπάρα της διάβασης για να «κόψει» δρόμο και να φτάσει νωρίτερα σπίτι του.

Ο φύλακας της διάβασης που είδε τον 20χρονο να περνάει τη μπάρα του φώναξε «μην περάσεις δεν προλαβαίνεις» ωστόσο ο νεαρός αποφάσισε να συνεχίσει απαντώντας του «όχι, θα προλάβω»…

Δυστυχώς, όμως, η εκτίμηση του νεαρού αποδείχθηκε τραγικά εσφαλμένη καθώς το τρένο δεν πρόλαβε να σταματήσει με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον σκοτώσει.

Ο άτυχος 20χρονος

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Αντώνης, θείος και νονός του 20χρονου μουσικού, ανέφερε ότι και οι ίδιοι προσπαθούν να καταλάβουν πως έγινε ένα τέτοιο δυστύχημα αφού ο ανιψιός του, ήταν μεγαλωμένος στην περιοχή και γνώριζε καλά, ότι ποτέ δεν πρέπει να περνάς τις γραμμές όταν οι μπάρες είναι κατεβασμένες.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς σε μια φυλαγμένη διάβαση έγινε το μοιραίο. Από εκεί περνάει για να πάει στο σπίτι του. Από μικρό παιδί γνώριζε ότι μόλις κατέβουν οι μπάρες δεν περνάμε απέναντι. Κάθε μέρα περνούσε πέντε φορές από το σημείο, για να πάει στο σχολείο του και να επιστρέψει σπίτι του. Πώς τώρα με κλειστές μπάρες αποφάσισε να περάσει για να πάει σπίτι γρήγορα ώστε να πάρει χρήματα και να βγει βόλτα με τους φίλους του, δεν το καταλάβαμε εμείς, ούτε οι ίδιοι οι φίλοι του το κατάλαβαν. Μιλήσαμε με τον φύλακα της διάβασης, όπου ο άνθρωπος έπαθε σοκ, μας ανέφερε ότι ο ανιψιός μου, ξεκίνησε και μιλούσε με τα παιδιά, έσκυψε να περάσει τις μπάρες και του φώναξε -που πας δεν προλαβαίνεις!- παίρνοντας την απάντηση -όχι θα προλάβω!- και συνέβη το μοιραίο. Πεντακόσια μέτρα από το σπίτι του» υπογράμμισε συγκινημένος.

Μάλιστα ο θείος του αδικοχαμένου 20χρονου αγοριού, τόνισε, ότι εάν ο ανιψιός του περίμενε τρία λεπτά το τρένο να φύγει, δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό.

«Αν είχε καθίσει τρία λεπτά να περιμένει να φύγει το τραίνο δεν θα γινόταν τίποτα. Το παιδί μεγάλωσε σε αυτήν την περιοχή που γνώριζε από μικρός ότι δεν περνάμε όταν οι μπάρες είναι κατεβασμένες, ήταν απερισκεψία του. Το παιδί σπούδαζε μουσικός, ήταν αριστούχος στην τρομπέτα ήταν και στην φιλαρμονική και τελείωσε το μουσικό σχολείο. Ένα ευγενικό παιδί με το σεις και με το σας» είπε στο protothema.gr.

Previous ArticleNext Article