ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Η Νεράϊδα των Δέντρων και το Κάστρο των Ιπποτών είναι στην Παυσιλυπούπολη

Αφιερωμένη στις Νεράϊδες και του Ιππότες είναι η Παυσιλυπούπολη 2017-18 και η Οργανωτική Επιτροπή με την κατασκευαστική ομάδα με εντυπωσιακές τρισδιάστατες κατασκευές  υπόσχονται να “ζωντανέψουν” στο άλσος του Παυσιλύπου τα πιο όμορφα παιδικά παραμύθια. Το Κάστρο των Ιπποτών και το σπίτι της Νεράϊδας των Δέντρων, τα δύο νέα θεματικά σπιτάκια της φετινής Παυσιλυπούπολης είναι κατασκευασμένα λες και έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες παραμυθιού, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά!

Στο εσωτερικό τους μια φιγούρα εποχής θα περιμένει τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, να τους μυήσει στα μυστικά της μακρινής εποχής των ιπποτών και των νεράϊδων μέσα από αφηγήματα και διαδραστικά παιχνίδια. Ακολουθεί μια παρουσίαση των δύο θεματικών σπιτιών και ενός μικρού αφηγήματος που συνοδεύει το καθένα, πάνω στο οποίο χτίστηκε και το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους…

«Στο κάστρο των Ιπποτών»

«Ο πρώτος ιππότης μεταξύ ίσων, τηρώντας πιστά την παράδοση του κάστρου όρισε διάφορες δοκιμασίες έτσι ώστε οι υποψήφιοι να αποδείξουν αν αξίζουν πραγματικά να λάβουν τη θέση τους στη στρογγυλή τράπεζα του κάστρου».

Οι παιχνιδο-δοκιμασίες είναι η αποστολή σας. Πρέπει να συγκεντρωθείτε, να ακονίσετε το μυαλό σας, να εξασκήσετε τη δεξιότητά σας και να συνεργαστείτε, γιατί για να γίνεις ιππότης, πρέπει να τα καταφέρεις σε όλες τις παιχνιδο-δοκιμασίες που θα κληθείς να ολοκληρώσεις. Βάλτε τα δυνατά σας, γιατί μόνο τότε θα τα καταφέρετε. Ο χρόνος που απομένει δεν είναι αρκετός. Πρέπει η στρογγυλή τράπεζα να αποκτήσει και νέους ιππότες, γενναίους και δυνατούς.

Στο τέλος, όταν οι δοκιμασίες ολοκληρωθούν, ένα πανάρχαιο μυστικό από τον μάγο του κάστρου περιμένει να σας αποκαλυφθεί.

Φεύγοντας από το κάστρο, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την πολυπόθητη σφραγίδα. Μόνο έτσι θα αποδείξετε ότι επιτύχατε σε όλες τις δοκιμασίες….

Η επίσκεψη στο κάστρο των ιπποτών, αποτελεί ένα ακόμη μέρος των πολλών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στην Παυσιλυπούπολη. Με επιλεγμένα παιχνίδια, επισκέπτες κάθε ηλικίας καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά, οι μικρότεροι να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους, να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά και στο τέλος ως επιβράβευση των προσπαθειών τους, να «γίνουν ιππότες».

«Η νεράϊδα των δέντρων»

«κάθισε να αναπαυτεί στο πανέμορφο της σπιτάκι η γλυκιά νεράϊδα του πάρκου. Ύστερα από την περιήγησή της σε κάθε σημείο του πάρκου, ξεκουράζεται πλέον και σε περιμένει για να σου πει την  ιστορία της».

Μια μοναδικά ατμοσφαιρική και ταυτόχρονα παραμυθένια νεράϊδα, βρίσκεται φέτος στην Παυσιλυπούπολη. Πολλά λόγια δεν θα σας πούμε γι΄αυτήν. Επισκεφτείτε την και θαυμάστε τον μικρόκοσμο που απλώνεται γύρω της. Το σπιτάκι της είναι μικρό και ξετρύπωσε σαν  μινιατούρα μέσα στο πάρκο, για να συναντήσει τους επισκέπτες της Παυσιλυπούπολης και να τους πει την ιστορία της.

Μη διστάσετε να περάσετε το κατώφλι  της. Θα βρεθείτε στον κόσμο των νεραϊδών κυριολεκτικά….

Όταν την αντικρύσετε καθίστε δίπλα της και ακούστε την ιστορία που έχει να σας αφηγηθεί. Για να φτάσετε όμως στο σπιτάκι της, προσέξτε  τα βήματά σας να είναι μικρά και ήσυχα, γιατί δεν πρέπει να ενοχλήσουμε τις άλλες νεράϊδες που κατοικούν στα δέντρα του πάρκου. Ξεκουράζονται, γιατί το πάρκο είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να φροντίσουν κάθε σημείο του…..

Previous ArticleNext Article