Διάφορα

Η επιστήμη μίλησε: Αυτά τα ποτά σε κάνουν να αισθάνεσαι σέξι

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι το αλκοόλ, ανεξαρτήτως από τι ποτό πίνουμε, μας κάνει να αισθανόμαστε ευφορία. Ωστόσο, οι επιστήμονες δηλώνουν τώρα ότι το αλκοόλ διεγείρει και άλλα συναισθήματα και μάλιστα, κάθε ποτό μας κάνει να νοιώθουμε και κάτι διαφορετικό.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, τα βαριά ποτά, όπως η βότκα, το τζίν και το ουίσκι, προκαλούν έντονα συναισθήματα, κάνοντας μας να νοιώθουμε πιο σέξι, ενεργητικοί και με αυτοπεποίθηση!

pota

Την ίδια στιγμή βέβαια, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, επισημαίνουν ότι τα ίδια ποτά μπορεί να προκαλέσουν και αρνητικά συναισθήματα, όπως επιθετικότητα, νευρικότητα, ακόμη και να σας κάνουν να ξεσπάσετε σε κλάματα.

Και μπορεί τα παραπάνω ποτά να διεγείρουν τα πάθη, ωστόσο υπάρχουν άλλα που μας χαλαρώνουν, όπως το κόκκινο κρασί και η μπίρα. Βέβαια, το κόκκινο κρασί μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε κόπωση, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το λευκό κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό.

Σημειώνεται ότι οι γυναίκες, περισσότερο από τους άνδρες, συσχετίζουν πιο εύκολα το αλκοόλ με κάποιο συναίσθημα, με εξαίρεση την επιθετικότητα. Από την άλλη, οι άνδρες και ιδίως όσοι πίνουν πολύ, είναι επιρρεπείς πολύ περισσότερο να συσχετίζουν το αλκοόλ με την επιθετικότητα.

ouiski

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, αξιολογώντας δεδομένα από 30.000 ανθρώπους. Όπως εικάζουν δε, τα διαφορετικά συναισθήματα που προκαλούνται ανάλογα με το ποτό που πίνει κάποιος, ενδεχομένως συνδέονται με τη διαφορετική περιεκτικότητα σε αλκοόλ που έχει το κάθε ποτό, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του, καθώς και με την ποσότητα που καταναλώνεται, ενώ ρόλο μπορεί να παίζει και ο διαφημιστικός τρόπος προώθησης του κάθε ποτού και με τι το έχει συνδέσει κάθε λαός. Πάντως, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, επιλέγουμε ποτό με βάση τη συναισθηματική μας κατάσταση ή με το πώς πιστεύουμε ότι θα μας κάνει να αισθανθούμε ένα ποτό.

www.olivemagazine.gr

Previous ArticleNext Article