ΕΚΘΕΣΕΙΣ, Μαγνησία, Τουρισμός

Στην 3η Grecka Panorama ο προορισμός VolosPelion

Με πάνω από 8.350 Πολωνούς επισκέπτες και περισσότερους από 100 Πολωνούς και Έλληνες επαγγελματίες από τον τουρισμό και τον κλάδο των εξαγωγών, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βαρσοβία της Πολωνίας, η 3η έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, GRECKA PANORAMΑ – GREEK FOOD SHOW 2017.

Στην έκθεση συμμετείχε για πρώτη φορά ο προορισμός VOLOSPELION σε περίπτερο που οργάνωσε ο Δήμος Βόλου και που φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και πολλοί επαγγελματίες της περιοχής.

Η διοργάνωση της Grecka Panorama πραγματοποιήθηκε στον  εκθεσιακό χώρο του Εθνικού Σταδίου της Πολωνίας, PGE Narodowy, το Σάββατο 02/12 και την Κυριακή 03/12 . Την προηγούμενη της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες επαγγελματικών συναντήσεων για την αγορά MICE και παρουσιάσεις προορισμών.

Ο Βόλος και το Πήλιο παρουσιάστηκαν αρχικά στο πλαίσιο του ΕλληνοΠολωνικού φόρουμ που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) και που προηγήθηκε της έκθεσης αλλά και στο Πολωνικό κοινό εξατομικευμένα, που επισκέφτηκε την Grecka Panorama. Η παρουσία του προορισμού για ακόμη μία φορά συνδέθηκε με την γαστρονομία και την αγροδιατροφή, μέσω μιας επιτυχημένης εκδήλωσης γαστρονομίας που υποστηρίχθηκε από την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου και επιμελήθηκε ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ Κωνσταντίνος Βασάλος.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τους επαγγελματικούς τουριστικούς φορείς της Πολωνίας, η Ελλάδα το τρέχον έτος ήταν ξανά ο κυρίαρχος προορισμός για την Πολωνική αγορά, με μερίδιο αγοράς άνω του 31%. Σύμφωνα με στελέχη της Πολωνικής αγοράς, η ζήτηση για Ελλάδα για το 2018, κινείται ήδη σε ικανοποιητικά επίπεδα. Με την προοπτική της εισόδου στην πολύ σημαντική αγορά της Πολωνίας σημαντική ήταν και η συνεργασία που να δρομολογείται με το Γραφείο του ΕΟΤ στην Πολωνία, με το οποίο προγραμματίζεται η υλοποίηση σειράς δράσεων προβολής του Βόλου και του Πηλίου στο Πολωνικό κοινό και στα Πολωνικά γραφεία Τουρισμού.

Στην έκθεση τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ζαρκάδας Βεργής Απόστολος, τον Δήμο Ζαγορας Μουρεσίου ο Αντιδήμαρχος Σουλδάτος Απόστολος, τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ο Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Παντελής Δημήτρης, την Ένωση Ξενοδόχων ο Ζαφείρης Γιώργος, την Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου ο Ασδεράκης Βασίλης.

Previous ArticleNext Article