Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα Χριστούγεννα και διοργανώνει από το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου δράσεις για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Αναλυτικά:

  • Εργαστήρι quilling

Με ένα απλό και ανακυκλώσιμο υλικό, το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια με την τεχνική του quilling (χαρτοπλεκτική). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τεχνική που αναφέρεται στο τύλιγμα λωρίδων χαρτιού που συνθέτουν τριδιάστατα και αέρινα σχήματα σαν φτερά (quills), με τη βοήθεια απλών εργαλείων. Τα σχήματα αυτά, όταν συνδυαστούν μεταξύ τους, μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό καμβά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για κάρτες ή και καδράκια. Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-13:30) το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες, ενώ το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-13:30) το εργαστήρι επαναλαμβάνεται για παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, προσαρμοσμένο στις δεξιότητές τους. Στο τέλος του εργαστηρίου, όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τα έργα τους σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης.

  • Παράσταση αφήγησης για σχολικές ομάδες

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-11:30 και 12:00-13:00) το ΠΙΟΠ διοργανώνει δύο αυτοτελείς παραστάσεις αφήγησης για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, μέσα από ιστορίες από την προφορική παράδοση της Θεσσαλίας, θρύλους, μύθους και παραδοσιακά τραγούδια, θα ταξιδέψει τους μαθητές σε κόσμους όπου οι ήρωες τολμούν να ονειρεύονται την ευτυχία βασιζόμενοι στις δυνάμεις τους.

Μόρες και σκιές, στοιχειωμένα πηγάδια, κάστρα που αχνοφέγγουν μέσα στη νύχτα, πουλιά που ήταν πρώτα κοπέλες, δρακοβούνια και φίδια πολυκέφαλα, αρχαία ιερά και προφητικά όνειρα, διάβες, και στοιχειωμένα δέντρα… ένας κόσμος άυλος και γοητευτικός: αυτές είναι οι θεσσαλικές ιστορίες!

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (τηλ.: 24210 29844, καθημερινά 10:00-17:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844| www.piop.gr

Previous ArticleNext Article