LIFESTYLE

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Μάχη με το χρόνο και τα τραύματα δίνουν οι γιατροί

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, τέσσερις ημέρες έπειτα από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ασκληπιείου Βούλας.
Οι θεράποντες γιατροί είναι φειδωλοί σε ό,τι αφορά στις εκτιμήσεις για την πορεία της υγείας του 44χρονου, καθώς έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Υπενθυμίζεται πως κάτω από συνθήκες που παραμένουν θολές ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στη Βάρη, οδηγώντας μια μεγάλου κυβισμού μηχανή έχασε τον έλεγχό της και από την πτώση του τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι.

Ενδεικτική του κρίσιμου και σοβαρού τραυματισμού του ήταν και η πολύωρη, σχεδόν οκτώ ώρες, χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε από τους νευροχειρουργούς στο Ασκληπιείο.
Η εισαγωγή του στην Εντατική ήταν μονόδρομος έπειτα από τέτοιας βαρύτητας χειρουργείο. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι γιατροί είναι πότε θα μπορέσει να πάρει το εξιτήριο σε πρώτη φάση από τη Μονάδα και αργότερα από το νοσοκομείο, ούτε και το πώς και σε ποια κατάσταση θα εξέλθει.
Οι χειρουργοί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά κατάγματα κρανίου αλλά και το εκτεταμένο αιμάτωμα στο κεφάλι, όμως γνωρίζουν όπως σε πολλές περιπτώσεις τέτοιων βαριών τραυμάτων και τέτοιων απαιτητικών επεμβάσεων, πρόγνωση ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Γνωρίζουν μόνο, και αυτό λένε στη σύζυγό του και τους συγγενείς του, πως κάθε λεπτό που περνά μέσα στην Εντατική ο Κωνσταντίνος χωρίς να επιδεινώνεται περαιτέρω η κατάστασή του είναι χρόνος κερδισμένος. Προς το παρόν προσπαθούν ακόμη να αντιμετωπίσουν την εσωτερική αιμορραγία στον εγκέφαλο και να περιορίσουν το αιμάτωμα.

Μόνο όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση αυτή, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να «βγει» από την καταστολή, το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται, και θα ελεγχθεί γενικότερα η νευρολογική του απόκριση.
Όπως όλα δείχνουν ο πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής, που πλέον ασχολείτο με τον χώρο της εστίασης, έχει έναν πολύ μακρύ δρόμο να διανύσει μέσα στο Ασκληπιείο.
Εν τω μεταξύ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της οδού Ζέφυρου, στη Βούλα, υπάρχουν ακόμη τα συντρίμμια της μηχανής στην οποία επέβαινε ο γνωστός παρουσιαστής. Όπως φαίνεται και στις εικόνες από το σημείο του ατυχήματος κομμάτια από τη μηχανή έχουν διασκορπιστεί δεξιά και αριστερά σε όλο το μήκος του οδοστρώματος, φανερώνοντας τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης. Τα τέσσερα αυτά κρίσιμα 24ωρα από το πλευρό του Κωνσταντίνου Αγγελίδη δεν φεύγει η σύζυγός του Εβελίνα Βαρσάμη, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιο, ο οποίος σήμερα είναι έξι ετών. Την ίδια ώρα αμέτρητα είναι τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στα social media: Φίλοι και γνωστοί του ζευγαριού κάνουν ότι μπορούν για να δώσουν κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια αυτές τις δύσκολες στιγμές.

www.protothema.gr
Previous ArticleNext Article