Ελλάδα, Τουρισμός

Ελλάδα “ψήφισαν” οι Έλληνες για τις Γιορτές!

Πάνω και ο εσωτερικός τουρισμός για πρώτη φορά μετά από χρόνια

Μεγάλη αύξηση 20% στην τουριστική κίνηση των Ελλήνων την περίοδο των φετινών Γιορτών.

Οι εκπληκτικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2017 φαίνεται πως δεν σταμάτησαν μόνο στους ξένους τουρίστες, αφού σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς οι Έλληνες για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της Κρίσης έκαναν φέτος τις Γιορτές μαζικά οργανωμένες διακοπές και τον χειμώνα.

Οι Έλληνες επισκέπτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος (fedHATTA), Λύσανδρο Τσιλίδη, κατέκλυσαν φέτος τις Γιορτές (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα) δημοφιλείς και μη χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα όλα τα τουριστικά πακέτα των ταξιδιωτικών γραφείων να «ξεπουλήσουν». «Αυτά τα Χριστούγεννα είχαμε 20% αύξηση της εγχώριας τουριστικής κίνησης περισσότερο από πέρυσι, δηλαδή επανερχόμαστε στους ρυθμούς που ήταν η τουριστική κίνηση των Ελλήνων την περίοδο πριν την Κρίση», τόνισε ο κύριος Τσιλίδης.

Αναφορά στην ανάκαμψη στα προ-κρίσης επίπεδα του χειμερινού εσωτερικού τουρισμού έκανε και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μέσω twitter όπου τόνισε ότι «και φέτος αύξηση 20% παρουσιάζει ο χειμερινός τουρισμός, ενώ μεγάλη άνοδο καταγράφει και ο εσωτερικός ελληνικός τουρισμός».

Στο Υπουργείο Τουρισμού βλέπουν με ικανοποίηση τη στενή συνεργασία με τις 13 περιφέρειες της χώρας και τους κατά τόπους φορείς του τουριστικού κλάδου να αποδίδει “καρπούς” και το τουριστικό ρεύμα να παραμένει υψηλό και την χειμερινή περίοδο. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι άπαντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείο για την εφαρμογή της εθνικής-περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την ανάδειξη νέων προορισμών, την επέκταση της τουριστικής σεζόν, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως ο χειμερινός κτλ. με αποτέλεσμα να καταγράφονται μεν πολύ υψηλές πληρότητες το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, και αφετέρου πολύ μεγάλη άνοδος της εγχώριας τουριστικής κίνησης κατά 20%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, η πληρότητα ξεπέρασε το 90% τις ημέρες των Χριστουγέννων, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Σε αυτά δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, όπως κλασικά είναι οι Έλληνες, οι οποίοι έψαξαν δωμάτιο ακόμη και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το καλό κλίμα, όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και την Πρωτοχρονιά, όπου οι πληρότητες αναμένονται να αγγίξουν το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσσιο. Οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι εκείνες της Βορείου Ελλάδος καθώς όπως σημειώνει ο κ.Tάσσιος τις προτιμούν και οι τουρίστες από χώρες του εξωτερικού.

Previous ArticleNext Article