Ειδήσεις, Ελλάδα

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: Αυτοκτονία ή δολοφονία ο θάνατος της 44χρονης μητέρας;

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής, που θα γίνουν σήμερα γνωστά, για το θάνατο της τρίτεκνης μητέρας Ειρήνης Λαγούδη που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει συγγενείς και φίλους, εάν δηλαδή η 44χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε ή αυτοκτόνησε.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία και οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή συγκλίνουν στην κατεύθυνση της αυτοχειρίας, γεγονός όμως που οι συγγενείς της 44χρονης αρνούνται πεισματικά να δεχτούν, αφού όπως υποστηρίζουν η Ειρήνη δεν είχε κανένα λόγο να δώσει τέλος στη ζωή της αφήνοντας ορφανά τα τρία της παιδιά.

Η 44χρονη μητέρα από την Κατοχή Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είχε συνάψει σχέση με έναν γιατρό, ο οποίος της είχε πει πρόσφατα να χωρίσουν. Εκείνη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του πριν εξαφανιστεί ανήμερα των Φώτων, φέρεται να του είχε διαμηνύσει πως εάν επέμεινε στην απόφασή του για το χωρισμό εκείνη θα έβαζε τέλος στη ζωή της.

Η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη

Για τη σχέση της αυτή για την οποία κυκλοφορούσαν φήμες, την είχε ρωτήσει επιστήθια φίλη της, όμως η 44χρονη είχε αρνηθεί πως υπήρχε κάτι. Η κ. Αλεξάνδρα, οικογενειακή φίλη της 44χρονης γυναίκας, ήταν ίσως από τους τελευταίους ανθρώπους που την είχαν δει ζωντανή, μιας και είχαν γιορτάσει μαζί την Πρωτοχρονιά στην Αθήνα. Είναι και η επιστήθια φίλη η οποία την είχε ρωτήσει για τη φερόμενη σχέση της με έναν γιατρό, γεγονός που η Ειρήνη Λαγούδη είχε αρνηθεί.

Η ίδια μίλησε στο protothema.gr τόσο για το χαρακτήρα της 44χρονης όσο και για τα όσα είχαν συζητήσει λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί: «Είμαι συντετριμμένη, δεν θέλω να το πιστέψω. Αυτά τα μάτια τα γελαστά και αυτό το χαμόγελο δεν θα το ξανά δω. Στην Αθήνα κάναμε μαζί Πρωτοχρονιά, η δική της οικογένεια μαζί με την δική μου, στο σπίτι του αδερφού της. Καθίσαμε παραμονή και ανήμερα. Από τότε έχω να την δω» είπε μεταξύ άλλων.

Αναφέρει μάλιστα ότι είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν μαζί στο χωριό αλλά η 44χρονη Ειρήνη αποφάσισε να επιστρέψει μόνη της.

«Είχαμε σκοπό να γυρίσουμε παρέα και ξαφνικά μας έστειλε μήνυμα, στο τηλέφωνο της κόρης μου ότι έχει φύγει από την Πέμπτη. Παρασκευή βράδυ ήταν στο χωριό ενώ είχαμε πει να γυρνάγαμε παρέα το Σαββατοκύριακο επειδή γιόρταζε και ο γιος της. Της είχα πει συγκεκριμένα, “δεν κάθεσαι Αθήνα να κάνουμε και την γιορτή του παιδιού και να γυρίσούμε με το δικό μου αυτοκίνητο”; Εκείνη είχε έρθει με το ΚΤΕΛ. Στην συνέχεια, την παίρνω τηλέφωνο, όταν μου είπε η κόρη μου, ότι της είπε ότι κατέβηκε στο χωριό ενώ είχε πει ότι θα γυρνούσε μαζί μου. Είχαμε πει να γυρνούσαμε μαζί και να έφερνε κοντά την μικρή της κόρη ενώ η μεγαλύτερη θα καθόταν στην Αθήνα. Δεν ξέρω γιατί άλλαξε απόφαση» λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω μακάρι να ήξερα να βοηθούσα, γιατί αυτό το κορίτσι μόνο με κρίνα το έδενες μόνο με τριαντάφυλλα που δεν έχουν αγκάθια και γαρίφαλα. Αυτός που της το έκανε αυτό δεν ήταν άξιος για τίποτα, πετρέλαιο σε αυτό το πρόσωπο; Αν είναι δυνατόν… Όχι επειδή είναι φίλη μου αλλά η γυναίκα ήταν πάντα με το χαμόγελο», λέει συγκλονισμένη από την απώλεια της φίλη της.

Μιλώντας για το χαρακτήρα της 44χρονης άτυχης γυναίκας υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα άτομο δυναμικό και πως από την ώρα που πέθανε ο άντρας της είχε αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις στο σπίτι και τις καλλιέργειες μόνης ενώ τελευταία κάποιοι «καλοθελητές» όπως τους χαρακτηρίζει της είχαν πει ότι κάτι συμβαίνει με κάποιον γιατρό.

«Ο σύζυγός της ήταν ένα εξαίρετο παιδί… Αφού έφυγε, είχε στήριξη από τον θείο της και τον αδερφό της. Δυναμική γυναίκα ήταν και η ίδια, αγρότισσα, λεβέντισσα. Μιλούσαμε τακτικά, κάθε μέρα σχεδόν. Πριν από έξι μήνες κάτι έλεγαν για ένα γιατρό και την είχα ρωτήσει… Με είχαν πιάσει κάτι καλοθελητές και μου είχαν πει για μια σχέση με έναν γιατρό για την Ειρήνη. Εγώ την ρώτησα μήπως συνέβη τίποτα με κανέναν γιατρό και την συμβούλεψα να προσέχει, στο κάτω-κάτω χήρα γυναίκα ήταν. Μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν συμβαίνει κάτι, χαρακτηριστικά μου είχε πει ότι εάν συνέβαινε κάτι θα το μάθαινα πρώτη και αρκέστηκα σε αυτό. Δεν ήθελα να μπαίνω στα προσωπικά της» είπε μιλώντας στο protothema.gr.

Ήδη η αστυνομία έχει ζητήσει άρση απορρήτου για να εξετάσουν τις επαφές της 44χρονης και να διαπιστωθεί γιατί πήγε στο σημείο που βρέθηκε νεκρή και φυσικά εάν πήγε μόνη της. Το αυτοκίνητο της 44χρονης μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ακαρνανίας για να εξεταστεί, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκε και ένα μπιτόνι εύφλεκτο υλικό.

Η εξαφάνιση της γυναίκας είχε δηλωθεί επίσημα από τον αδερφό της. Πριν από τρία χρόνια είχε χάσει τον σύζυγό της από ανίατη ασθένεια. Εκείνος ήταν γαιοκτήμονας και όλα έδειχναν πως μέλημα της γυναίκας ήταν η ανατροφή των παιδιών της. Τα ίχνη της χάθηκαν το περασμένο Σάββατο, ανήμερα των Φώτων, γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Το πτώμα της 44χρονης, ανακάλυψε ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, κλιμάκιο της οποίας είχε πάει στην περιοχή από την Πάτρα για να συμμετάσχει στις έρευνες, την Δευτέρα. Η σορός της βρέθηκε στο πίσω κάθισμα του Ι.Χ. αυτοκινήτου της, που ήταν σταθμευμένο στην παραλία Φοτμού στο Θέρμο στην Τριχωνίδα, σε απόσταση περίπου 1,5 ώρας από το σπίτι της, ενώ έφερε εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της 44χρονης, μέσα στο αυτοκίνητό της

www.protothema.gr
Previous ArticleNext Article