Διατροφή, Λάρισα, ΠΑΙΔΙ

Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας στη Λάρισα!

Στη Λάρισα ταξιδεύει το WWF Ελλάς, περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και ν’ ανακαλύψουν μαζί, τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη!

Στις 22 και 23 Ιανουαρίου, στο Μύλο του Παππά, η κινητή βιωματική έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά της Λάρισας, μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη! Γι’ αυτόν τον λόγο, το WWF Ελλάς πραγματοποιεί πανελλήνια εκστρατεία για τη βιώσιμη διατροφή: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».

Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας την υγεία μας, αλλά και τον πλανήτη.

Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Με αυτά τα «συστατικά», η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται στη Λάρισα για ν’ αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να «μαγειρέψουμε» έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας.

Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food και μια κινητή διαδραστική έκθεση.

Πληροφορίες έκθεσης WWF Ελλάς: 22 και 23 Ιανουαρίου, 18:00 – 20:00, στο «Μύλο του Παππά» – Διονύσου 13, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Σας χρειαζόμαστε!

Τα πρωινά την έκθεση θα επισκέπτονται σχολεία της περιοχής, ενώ τα απογεύματα η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό. Για την επιτυχή λειτουργία της έκθεσης χρειαζόμαστε τη βοήθεια εθελοντών.

Σε όσους δηλώσουν συμμετοχή θα αποσταλούν ηλεκτρονικές οδηγίες, ενώ στις 20 ή 21 Ιανουαρίου το απόγευμα θα γίνει ενημέρωση- εκπαίδευση στο Μύλο του Παππά.

Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα λάβουν σχετική βεβαίωση, t-shirt και θα μπουν στην εθελοντική παρέα του WWF.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για  δηλώσεις συμμετοχής: 2410 614449 (καθημερινά από 9 πμ – 2 μμ)

 

Previous ArticleNext Article