Ειδήσεις, Ελλάδα

Σάλος σε δημοτικό στην Εύβοια με καταγγελίες κατά διευθυντή για παρενόχληση

Στην παραίτησή του από το δημοτικό σχολείο Νέων Στύρων Ευβοίας, προχώρησε ο μέχρι πρότινος διευθυντής, μετά τις καταγγελίες γονέων εις βάρος του, για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, γονείς είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες εις βάρος του διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους, και μάλιστα δήλωσαν ότι δεν επρόκειτο να στείλουν ξανά τα παιδιά τους στο σχολείο,  εάν δεν απομακρυνόταν εκείνος από τα καθήκοντά του.
Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε απευθυνθεί στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ευβοίας.
Χθες με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ο διευθυντής τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, ωστόσο, σήμερα το πρωί ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του ως διευθυντής του σχολείου και όχι ως δάσκαλος, όπως πληροφόρησαν το protothema.gr μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Σε δηλώσεις της, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και το οποίο, όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ανέφερε:

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα, έπειτα από δύο μέρες, ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς. Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει».

Στην ίδια μαρτυρία αναφέρεται:

«Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν ”εξαφανίσει” και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν».

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article