Ειδήσεις, Κόσμος

Οργή στην Ινδία για τον βιασμό βρέφους 8 μηνών

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού ενός βρέφους 8 μηνών στην πρωτεύουσα της Ινδίας Δελχί. Ο δράστης φέρεται να είναι ο 28χρονος ξάδερφος του κοριτσιού, ο οποίος και συνελήφθη. Η αστυνομία έκανε γνωστό πως το βρέφος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή αλλά ήρθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Η επικεφαλής της Επιτροπής του Δελχί για τις Γυναίκες, Swati Maliwal, που επισκέφθηκε το κοριτσάκι, χαρακτήρισε τα τραύματά του ως «φρικτά». Η ίδια έγραψε στο Twitter πως το βρέφος υπεβλήθη σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση.
«Τα κλάματά της, που ραγίζουν την καρδιά, ακούγονταν σε όλη τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Έχει φρικτά τραύματα στα εσωτερικά της όργανα», ανέφερε. Ενώ σε ένα άλλο tweet εξέφρασε την απελπισία της: «Πώς μπορεί να κοιμηθεί σήμερα το Δελχί όταν ένα μωρό 8 μηνών έχει βιαστεί βάναυσα στην πρωτεύουσα; Έχουμε γίνει τόσο αναίσθητοι ή απλά το έχουμε αποδεχτεί αυτό ως τη μοίρα μας;».
Ταυτόχρονα, η Swati Maliwal απηύθυνε έκκληση προς τον πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους και να διαθέσει περισσότερο δυναμικό της αστυνομίας στην προστασία των κοριτσιών της χώρας.
Ο δημόσιος διάλογος για τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία έχει ενταθεί μετά τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο το 2012, στο Δελχί. Το μεγάλο κύμα διαδηλώσεων τότε είχε οδηγήσει την κυβέρνηση της χώρας να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους κατά των βιασμών συμπεριλαμβανομένης και της θανατικής ποινής.
Ωστόσο, οι σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών και παιδιών συνεχίζονται και τα στατιστικά δείχνουν μάλιστα πως αυξάνονται. Ενδεικτικά, τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Καταγραφής Εγκλημάτων, το 2016 καταγράφηκαν 19.765 περιπτώσεις βιασμού παιδιών, σημειώνοντας αύξηση 82% από το 2015, όταν καταγράφηκαν 10.854 περιπτώσεις.
Με πληροφορίες από BBC
Πηγή: www.lifo.gr
Previous ArticleNext Article