Ελλάδα

Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Βροντερό «παρών» στο Σύνταγμα έδωσαν την Κυριακή πολίτες που έφτασαν από όλη την Ελλάδα, με πλοία και πούλμαν. Σε μια ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, με πανό, συνθήματα και τραγούδια, οι διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμά τους για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Πάνω στην πλατεία Συντάγματος, μια τεράστια ελληνική σημαία υψώθηκε. Επισήμως το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής με κεντρικούς ομιλητές τον Μίκη Θεοδωράκη, τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη και τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη ήταν και η παρουσία Κρητών αλλά και απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Πύρινο λόγο, με χιούμορ, ειρωνεία και μύδρους κατά των κυβερνώντων επιφύλασσε στους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό ο Μίκης Θεοδωράκης. Με ένα απρόσμενο ξεκίνημα, απευθυνόμενος στο κοινό με την προσφώνηση: «Καλοί μου Έλληνες, φασίστες, αναρχικοί, ρατσιστές, τραμπούκοι», ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης είπε: «Θα μάθατε πως οι πατριώτες που μας κυβερνούν μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα, κύριε και λαέ, να μη μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή κι όπως εσύ με δίδαξες, κυρίαρχε ελληνικές λαέ, να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή με κάθε θυσία και σε’ ευχαριστώ γι΄αυτό».

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές, είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο Μίκης Θεοδωράκης και συνέχισε: «Εγώ θα παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου, ναι είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες τους τις μορφές. Και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του: την αριστερόστροφη. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης που επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο στην ομιλία του τόνισε: «Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό». Συνεχίζοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι: «Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι “χειροπόδαρα” συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο “ναι” στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του». «Η Ελλάδα εδώ», συνέχισε, «είναι ολόκληρη και λέει “όχι” στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιονία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του».

Οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, κάνοντας λόγο για συμμετοχή 140.000 πολιτών. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης». Πάντως οι διοργανωτές κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, ακόμη και για 1,5 εκατομμύριο πολίτες στο συλλαλητήριο.

Αλλαγή φρουράς υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή»

Οι παριστάμενοι αποθέωσαν, νωρίτερα, τους Εύζωνες, σε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την μπάντα να παίζει το «Μακεδονία Ξακουστή».

Κοτζιάς: Συνεχίζω με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη

«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας», έγραψε ο κ. Κοτζιάς.

hoifdhgio1

hoifdhgio5

 

www.newsbeast.gr

 

 

 

Previous ArticleNext Article