ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Οκτώ νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,6 εκατ. ευρώ ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Μαγνησία

Δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ ξεκινούν στην Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα τα έργα αυτά είναι:

1) «Συντήρηση στο οδικό δίκτυο Μαγνησίας (ασφαλτικά, σήμανση, ασφάλεια) χρήση 2017-2018», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ και

2) «Κατεπείγων καθαρισμός υδατορεμάτων» προϋπολογισμού 500.000,00 €. Τα έργα υλοποιούνται με πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό άλλα 6 έργα προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Υπογράψαμε σήμερα δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η πρώτη σύμβαση προϋπολογισμού 1.800.000,00 € αφορά στη συντήρηση σε ορισμένες θέσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Πρόκειται για έντεκα συνολικά θέσεις που έχει επιλέξει η Υπηρεσία μας, η οποία αξίζει και συγχαρητήρια γιατί απ’ τις πρώτες σε όλη την Ελλάδα έκανε διαγωνισμούς με το νέο σύστημα. Η δεύτερη σύμβαση είναι ο καθαρισμός υδατορεμάτων. Έχουμε ήδη καθαρίσει πολλά υδατορέματα, αλλά με αυτή την σύμβαση που υπογράψαμε, προϋπολογισμού 500.000,00 € καθαρίζουμε άλλα 11 υδατορέματα. Εκτός από τα 2,3 εκατ. ευρώ που υπογράψαμε σήμερα, εγκρίναμε και διακηρύξεις έργων προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ που αφορούν τεχνικά έργα, καθαρισμό στο οδικό δίκτυο προϋπολογισμού 1.800.000,00 €, 500.000,00 € για τη συντήρηση Αγριά-Χάνια-Δράκεια, 250.000,00 € για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Αλόννησο, 300.000,00 € για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Σκιάθου-Κουκουναριές, 1.240.000,00 € για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και 1.200.000,00 € για ασφαλτικές εργασίες από το Βόλο μέχρι το Βελεστίνο, στην Εθνική Οδό. Πρόκειται για έργα που σε μια δύσκολη στιγμή στηρίζουν-δημιουργούν θέσεις εργασίας και ρίχνουν χρήμα στην τοπική οικονομία».

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κίτσιος, Ιγγλέσης, Κοπάνας, Λιούπης, Χατζόπουλος, Χαλέβας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΕΜΣ κ. Φλαμπούρης και οι εργολάβοι των έργων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

1) Με τo έργο «Συντήρηση στο οδικό δίκτυο Μαγνησίας (ασφαλτικά, σήμανση, ασφάλεια) χρήση 2017-2018», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζονται θέματα συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. Οι εργασίες αφορούν την ανακατασκευή, την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα των οδών και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια –λακκούβες) όπου υπάρχει ανάγκη. Οι  καταρχήν θέσεις των επεμβάσεων είναι οι παρακάτω :

 • Αγριά-Λεχώνια
 • Άνω Βόλος-Πορταριά
 • Βόλος-Άλλη Μεριά
 • Βόλος-Παιδόπολη Αγριάς
 • Λαρίσης-Σέκλο
 • ΠΕΒ-Κανάλια
 • Κανάλια-Καλαμάκι
 • Χάνια-Καράβωμα
 • Άνω Γατζέα-Αγία Τριάδα
 • Μετόχι-Λαύκος-Προμύρι
 • Αλμυρός-Κωφοί-Κωκκοτοί-Βρύναινα

Επεμβάσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν με υποδείξεις της Υπηρεσίας και σε όποιες θέσεις παραστεί ανάγκη.

2) Το έργο «Κατεπείγων καθαρισμός υδατορεμάτων» προϋπολογισμού 500.000,00 €. αφορά στον καθαρισμό υδατορεμάτων της Π.Ε. Μαγνησίας, για την καλύτερη παροχέτευση των νερών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού των υδατορέματων, ήτοι θα απομακρυνθούν απορρίμματα, μπάζα και βλάστηση που μειώνουν την παροχετευτική ικανότητά τους, δυσχεραίνοντας τη παροχέτευση των υδάτων προς τα κατάντη. Τα σκουπίδια και τα φυτικά κλαδιά και ρίζες θα διατεθούν στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ. Αναλυτικά θα καθαριστούν:

– Υδατορέμα Άναυρος: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Αναύρου σε μήκος περίπου 350 μ.

– Υδατόρεμα Ξηριάς: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Ξηριά σε μήκος περίπου 2000 μ.

– Υδατορέματα Αϊδινίου: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού δύο υδατορεμάτων στο Αϊδίνι σε μήκος περίπου 2300 μ.

– Υδατόρεμα Αγίου Ονουφρίου: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Αγ. Ονουφρίου σε μήκος περίπου 700 μ.

– Υδατόρεμα Ροδιάς: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Ροδιά σε μήκος περίπου 500 μ.

– Υδατόρεμα Βελεστίνου: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Βελεστίνου σε μήκος περίπου 1200 μ

– Υδατόρεμα πλησίον οικισμού Ριζομύλου: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος πλησίον οικισμού Ριζομύλου σε μήκος περίπου 1000 μ.

– Υδατόρεμα Αγ. Λαυρεντίου: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Αγ. Λαυρεντίου σε μήκος περίπου 2000 μ.

– Υδατόρεμα Πτελεού : Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Πτελεού σε μήκος περίπου 500 μ.

-Υδατόρεμα Μπάνικα Δ. Ζαγοράς: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Μπάνικα σε μήκος περίπου 1000 μ.

-Υδατόρεμα Μαυρούτσα Δ. Ζαγοράς: Προβλέπεται ο καθαρισμός με χρήση οποιοδήποτε μηχανικού εξοπλισμού του υδατορέματος Μαυρούτσα σε μήκος περίπου 1000 μ.

 

Previous ArticleNext Article