“Αν δεν αποκτήσω το τρίτο αστέρι αυτή τη χρονιά θα αποσυρθώ από τους γαστρονομικού οδηγούς” δήλωνε πριν από μερικές εβδομάδες ο εκκεντρικός Γάλλος σεφ Mark Veyrat. Ο άνδρας με το χαρακτηριστικό μαύρο καπέλο και τα γυαλιά ηλίου, είχε δύο φορές στο παρελθόν τρία αστέρια Μισελέν να… τιμούν το εστιατόριό του. Αν και λιγότερο γνωστός στους κύκλους της υψηλής γαστρονομίας, αλλά καθόλου λιγότερο ταλαντούχος, ο Christophe Bacquie είναι μετρ των θαλασσινών. Το εστιατόρίο του L’Hotellerie, στο Καστελέ της γαλλικής περιφέρειας Βαρ, στα ορεινά της Προβιγίας-Άλοης-Κυανής Ακτής έχει βραβευτεί με δύο αστέρια το 2010. Με αυτές τις δύο προσθήκες στο club των τριάστερων βρίσκονται πλέον 28 μέλη, έπειτα από την απόσυρση, έπειτα από δική του απαίτηση του Σεμπαστιάν Μπα. Μεταξύ των διάστερων εστιατορίων συγκαταλέγονται πλέον ο Ζαν Σουλπίς για το εστιατόριο “L’Auberge du Père Bise”, Masafumi Hamano για το «Le 14 février», Takao Takano, Bruno Cirino για το L’Hostellerie Jérôme και Gaël et Mickaël Tourteau για το εστιατόριο Flaveur. Συνολικλα, τα εστιατόρια στον οδηγό με δύο αστέρια ανέρχονται πλέον στα 85. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση, η τιμητική αναφορά στον Πολ Μποκίς, “πάπα της γαστρονομίας” που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες.
Λευτέρης Σαββίδης (News247.gr)