Ειδήσεις, Κόσμος

Φλόριντα: 17 νεκροί, δεκάδες τραυματίες στο νέο μακελειό σε σχολείο

Ένα νέο Κολομπάιν. Ένα νέο Σάντι Χουκ. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά προηγούμενα στις ΗΠΑ. Και στον μακρύ θλιβερό κατάλογο με τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία προστέθηκε αυτή στο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας της Φλόριντα. Το σχολείο όπου το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Τετάρτης (14.02.2018) εισέβαλε ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ και σκόρπισε θάνατο.

17 νεκροί και 50 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός. Ένα ακόμα μακελειό. Μια ακόμα σφαγή. Είναι η 18η επίθεση ενόπλου σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις ΗΠΑ.

Αν κρίνουμε από το παρελθόν, θα περάσει κι αυτή στην ιστορία χωρίς να γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί η οπλοχρησία και η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

Ο 19χρονος που έβαψε τα χέρια του με αίμα αναγνωρίστηκε ως ο Νίκολας Κρουζ. Πρώην μαθητής στο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας. Είχε αποβληθεί από το σχολείο για λόγους πειθαρχίας. Λόγοι που δεν έγιναν γνωστοί. Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Κρουςζ είχε μαζί του πολλούς γεμιστήρες για το τουφέκι. Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο σχολείο, δύο μπροστά σε αυτό, ένας στον δρόμο, ενώ δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αφού εισέβαλε, φορώντας αντιασφυξιογόνα μάσκα και οπλισμένος με ημιαυτόματο τουφέκι τύπου AR-15 και χειροβομβίδες, στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί. Θύματά του μαθητές και καθηγητές.

Η επίθεση στο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας της Φλόριντα είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων 25 ετών στις ΗΠΑ. Όλα έγιναν λίγη ώρα πριν τελειώσουν τα μαθήματα. Σε λίγα λεπτά, η πόλη Πάρκλαντ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους, βυθίστηκε στο πένθος.

Ο μακελάρης συνελήφθη, χωρίς να προβάλει αντίσταση, από αστυνομικούς στην κοντινή κοινότητα Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, ο Σκοτ Ίσραελ. Το όπλο που χρησιμοποίησε για την επίθεση είναι πολύ εύκολο να αγοράσει οποιοσδήποτε σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ.

Πηγή:E-Radio.gr

Previous ArticleNext Article