Αστυνομικά νέα, Ειδήσεις, Ελλάδα

Λάρισα: Στη φυλακή ο 61χρονος αστυνομικός που ασελγούσε σε ανήλικες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, τα στοιχεία ενός 61χρονου από τα Φάρσαλα, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο και κατηγορείται για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για τον Σπυρίδωνα Τσιάμπα του Αλεξάνδρου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε στις 24-4-1957 στα Φάρσαλα.

Αρχιφύλακας, που μάλιστα εκείνη την περίοδο υπηρετούσε στην Ασφάλεια Λάρισας, ήταν ο 61χρονος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε δυο ανήλικες αδελφές δίνοντάς τους χαρτζιλίκι! Ο συνταξιούχος –πλέον- αστυνομικός τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο Σπυρίδων Τσιαμπάς, που συνταξιοδοτήθηκε το 2010, συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου 2017 μετά από καταγγελία ότι τον καιρό που υπηρετούσε διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τα δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 14 και 15 χρόνων, δίνοντας στο μικρότερο χρήματα εκμεταλλευόμενος την οικονομική της ανέχεια και παραχωρώντας στο δεύτερο το σπίτι του και την εχεμύθειά του για να ικανοποιεί άλλες επιθυμίες της!
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας που έκαναν έρευνα στο σπίτι του πρώην συναδέλφου τους, κατέσχεσαν μεταξέξι κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων που περιείχαν και φωτογραφίες από τις ερωτικές συνευρέσεις του με τις ανήλικες αδελφές. Έτσι, τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Ο 61χρονος απολογήθηκε για την δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που του ασκήθηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας υπό διακεκριμένη μορφή, ήτοι της κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τέλεσης και της παραγωγής του υλικού με εκμετάλλευση της ανάγκης των ανηλίκων, παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών. Στη συνέχεια, εισαγγελέας και ανακριτής διέταξαν την προφυλακισή του και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας εξέδωσε διάταξη για να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, έξι κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τρία κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικά δισκία και δύο γκλοπ.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article