Θέατρο, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Απαγορεύεται η μουσική!” θέατρο για παιδιά στο Αχίλλειον στις 23/2 στο Βόλο

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού!

Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συνεχόμενα χρόνια, το μουσικοθεατρικό έργο για παιδιά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ θα βρίσκεται στoν Βόλο για δυο μόνο παραστάσεις για κοινό στο Αχίλλειον, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρες 17:00 και 19:00.

Σε πρωτότυπο κείμενο των, δύο φορές βραβευμένων με Κρατικό Βραβείο και κατόχων του διεθνούς βραβείο White Ravens 2016, συγγραφέων Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με την ευρηματική σκηνοθεσία του Γκάυ Στεφάνου και με υπέροχα τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά με τη χρήση διαφόρων μουσικών οργάνων, η ομάδα Κοπέρνικος (γνωστή πλέον στο παιδικό κοινό για τις ευφάνταστες παραστάσεις της και με συνεχή παρουσία σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας) υπόσχεται ένα ακόμα απολαυστικό, ποιοτικό θέαμα.

Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής. Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις πρόσχαρες μελωδίες του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά, την ίδια ώρα που ο νεαρός μαέστρος προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!

Μία διασκεδαστική διαδραστική παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία και θέμα τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Το έργο προτείνεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ τρέιλερ για το έργο και περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα θα βρείτε στο επίσημο κανάλι της: www.youtube.com/user/omadakopernikos

Με τους: Γιάννη Αδρίμη, Ελισσαίο Βλάχο, Μιχάλη Κοιλάκο

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη, Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου, Στίχοι: Έ. Σίνη, Μουσική/ενορχήστρωση: Ά. Αγγέλου, Κίνηση/χορογραφίες: Θ. Δασκαλόπουλος, Σκηνικά/ειδικές κατασκευές: Γκ. Στεφάνου, Κουστούμια: Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Αφίσα: Κ. Γεωργαντάς

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, Αχίλλειον, 2 παραστάσεις

Ώρες παραστάσεων: 17:00 και 19:00

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου: € 8

Προπώληση: Κεχαϊδης Μουσική-Ήχος-Φωτισμός, 28ης Οκτωβρίου 118, 24210 37891

Για παιδιά από 2,5 ετών

Previous ArticleNext Article