ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες κόβουν την πίτα τους την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Αθήνα

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών προσκαλεί όλους τους Καρδιτσιώτες, τους Θεσσαλούς και τους φίλους της Καρδίτσας  την προσεχή Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 11.00’ π.μ.  στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στo κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών {οδός Ακαδημίας & Γενναδίου 8 – 7ος όροφος – πλησίον εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής}.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα βραβευτούν ο Καρδιτσιώτης Επίτιμος Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννης Ραχωβίτσας (κατάγεται από το Φανάρι Μουζακίου) για την ευδόκιμη σταδιοδρομία του και ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Σκαρτσίλας για την προσφορά του στο διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών.

Με αφορμή δε τη συμπλήρωση 140 ετών από την ιστορική Μάχη της Ματαράγκας Σοφάδων (21 Μαρτίου 1878), θα πραγματοποιηθεί σύντομη ομιλία από τον Καρδιτσιώτη φιλόλογο-συγγραφέα, Βαγγέλη Ντελή με θέμα «Η μάχη της Ματαράγκας: η ηρωϊκή μάχη που έκρινε την απελευθέρωση της Θεσσαλίας» με παράλληλη παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, ενώ σε όλους όσοι παρευρεθούν θα διανεμηθεί δωρεάν το βιβλίο με τίτλο «Η Θεσσαλική επανάσταση του 1878 και η σημασία της Μάχης της Ματαράγκας-Πετρομαγούλας Κιερίου (21/3/1878)» των συγγραφέων Κατοίκου-Μαγόπουλου.

Το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Καρδίτσας από τον Χορευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Το Σεργιάνι».

Θα μοιρασθούν δώρα σε όλους τους μικρούς Καρδιτσιώτες, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης θα διανεμηθεί πίτα σε όλους όσοι παρευρεθούν και ο διοργανωτής Σύλλογος θα δεξιωθεί όλους με παραδοσιακό Καρδιτσιώτικο τσίπουρο, κρασί, αναψυκτικά κλπ.

Ο/Η τυχερός/ή που θα κερδίσει το φλουρί της πίτας θα κερδίσει δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στον ξενώνα «Το Αρχοντικό» στον Ελληνόπυργο Μουζακίου.

Έχει ορισθεί συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ, ενώ όλα τα παιδιά θα εισέλθουν δωρεάν.

Για πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε στο διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών {www.karditsiwtes.gr – τηλ. 210.3301370 – email: s.a.karditsiwtwn@gmail.com}.

Previous ArticleNext Article