Κόσμος

ΗΠΑ: Εργαζόμενες σε παιδικό σταθμό έδιναν στα παιδιά μελατονίνη για να κοιμούνται

Οι τρεις γυναίκες, που είχαν υπό την επίβλεψή τους 12 παιδάκια ηλικίας δύο και τριών ετών, κατηγορούνται πως μοίραζαν τις τσίχλες πριν βάλλουν τα παιδιά για ύπνο το μεσημέρι

Τρεις εργαζόμενες σε παιδικό σταθμό στο Ντες Πλεν του Ιλινόις των ΗΠΑ κατηγορούνται για κακοποίηση των παιδιών, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, τους έδιναν τσίχλες μελατονίνης, ρίχνοντάς τα σε λήθαργο!  Οι τρεις γυναίκες, που είχαν υπό την επίβλεψή τους 12 παιδάκια ηλικίας δύο και τριών ετών, κατηγορούνται πως μοίραζαν τις τσίχλες πριν βάλλουν τα παιδιά για ύπνο το μεσημέρι, ώστε αυτά να ηρεμούν.
Η μελατονίνη είναι η ουσία που παράγει ο εγκέφαλος κατά την διαδικασία του ύπνου και κυκλοφορεί ως φαρμακευτική ουσία για όσους πάσχουν από αϋπνίες.
Και οι τρεις παραδέχονται όσα συνέβαιναν, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν πίστευαν πως κάνουν κάτι κακό, μιας και οι τσίχλες αυτές είναι μεταξύ των προϊόντων που στην συγκεκριμένη πολιτεία πωλούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Η δικαιολογία τους φυσικά δεν στέκει ούτε κατά διάνοια, καθώς εκτός των άλλων, στην συσκευασία αναγράφεται πως το συγκεκριμένο προϊόν απαγορεύεται για παιδιά κάτω των 16 ετών. Οι τρεις συλληφθείσες, ηλικίας 32, 19 και 25 ετών και θα οδηγηθούν σε δίκη στις 4 Απριλίου.

Previous ArticleNext Article