ΒΙΒΛΙΟ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ: Οι κρυφοί κόσμοι της Δούκισσας της Πλακεντίας

Η Ελίζα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει ένα παλιό κόσμημα, επιστολές μιας γαλλίδας αριστοκράτισσας του 19ου αιώνα και ένα κουτί με περίεργους χάρτες.          Με αφετηρία αυτά τα στοιχεία, ξεκινά μια μυστηριώδη αναζήτηση, που την φέρνει αντιμέτωπη με ίντριγκες, αστικούς θρύλους και ιστορικά παράδοξα. Κι όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, το μυστήριο και ο κίνδυνος για την Ελίζα βαθαίνουν. Μια ανεξήγητη σχέση συνδέει την οικογένειά της με τη Δούκισσα της Πλακεντίας κι ένα μυστικό αιώνων απειλείται…

Το μυθιστόρημα κινείται σε δύο χρόνους, στο παρελθόν και το παρόν. Στο παρελθόν παρακολουθούμε την ζωή της μυστηριώδους Δούκισσας της Πλακεντίας, σαν να είναι μια από τις ηρωίδες του βιβλίου, και πληροφορούμαστε τα πραγματικά γεγονότα της ζωής της που δίνουν τις βασικές προϋποθέσεις για να στηθεί ο μύθος. Στο παρόν, βλέπουμε να διαδραματίζεται ο μύθος της Μυστικής Διαθήκης, που όμως, κινείται σε πραγματικά μέρη της πρωτεύουσας, όπως είναι οι υπόγειες στοές της Αθήνας, τα σπίτια της Δούκισσας, και τα εκκλησάκια με τα μυστικά περάσματα, που είναι όλα υπαρκτά.

Το βιβλίο ξετυλίγει τα γεγονότα με περιπετειώδη τρόπο, έντονες περιγραφές, αλλεπάλληλες ανατροπές, μυστήριο και αγωνία. Ελίζα, Σοφία, Κωνσταντίνα, γιαγιά Ελίζα, Ρήγας, Φώτης, Μπερνάρ, είναι κάποιοι από τους ήρωες που κινούν τα νήματα και μας ταξιδεύουν στους ανεξερεύνητους κόσμους της Δούκισσας Σοφίας Μαρμπουά Λεμπρέν. Τέλος, το παρελθόν δένει με το παρόν δίνοντας λύσεις και απαντήσεις συνοδευμένα με μια έντονη γεύση μυστηρίου γεννώντας παράλληλα ένα ερώτημα:

Είχε σχέση η Δούκισσα της Πλακεντίας με τις υπόγειες στοές της  Αθήνας; Το μυθιστόρημα ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, θα μας αποκαλύψει πολλά. Και ίσως τελικά μας κάνει να αναλογιστούμε, μήπως ο μύθος του, δεν είναι απλά ένας μύθος.

Previous ArticleNext Article