ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μουσεία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων

Σημαντική η συμβολή των επιστημόνων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων τη Δευτέρα 30-4-2018 στο Καστράκι Καλαμπάκας σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στην προώθηση της γεωλογικής επιστήμης. Στο μουσείο ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει  παραστατικά την επεξήγηση της δημιουργίας αυτού του μοναδικής ομορφιάς φαινομένου. Ένα παλιό δημοτικό σχολείο ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε κόμβο γνώσης για τη γεωλογική ιστορία της περιοχής. Από τις 2 Μαΐου 2018 το μουσείο είναι πλέον ανοικτό στο κοινό, με δωρεάν είσοδο, από τις 10:00 έως τις 16:00.

Το μουσείο αποτελείται από την αίθουσα αναμονής, την αίθουσα Γενικής Γεωλογίας, όπου περιγράφονται σημαντικές έννοιες της γεωλογικής επιστήμης και την αίθουσα των Μετεώρων, όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί όλη την εξέλιξη και τη δημιουργία των επιβλητικών βράχων.

Τη Μουσειολογική-Γεωλογική μελέτη ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου, Δρ. Γεωλογίας Α.Π.Θ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος, ο οποίος συνεργάστηκε με τη MSc Γεωλόγο και συνιδρύτρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου Αγγελική Ρεϊζοπούλου.  Σύμβουλοι της μελέτης ήταν οι Επίκουροι Καθηγητές του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μέλφος και Αλέξης Χατζηπέτρος. Οι συντελεστές της μελέτης θα επιθυμούσαν να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την άψογη συνεργασία.

dav

Πλέον η Θεσσαλία απέκτησε άλλο ένα στολίδι γνώσης και ιστορίας. Ας το αξιοποιήσουμε κατάλληλα.

Previous ArticleNext Article