Ο Τιμολέων βαθμολογήθηκε με 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, με 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη και με 9/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο 25/30.
Από την άλλη ο Χρήστος έλαβε 7/10 από τον Σωτήρη Κοντιζά, 8/10 από τον Πάνο Ιωαννίδη και 9/10 από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Σύνολο 24/30.
Μετά τη δοκιμασία του μενού για τους τρεις κριτές, ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του φακέλου από τη βαθμολογία στο Μιλάνο και του σεφ από το πολυβραβευμένο εστιατόριο Ceresio7. Ο Τιμολέων πήρε 8/10, ενώ ο Χρήστος 7/10, με τον διαγωνισμό να γίνεται ντέρμπι.
Στη βαθμολογία του Λονδίνου ο Τιμολέων πήρε 5/10, ενώ ο Χρήστος 7/10.
Μέχρι εκείνο το σημείο ο Χρήστος ήταν ένα βαθμό μπροστά από τον Τιμολέοντα.
Οι δοκιμασίες για τους δύο διαγωνιζόμενους δεν τελείωσαν, καθώς στην κουζίνα του MasterChef μπήκαν οι κορυφαίοι σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.
Αποστολή των παικτών ήταν να αντιγράψουν ένα μενού γευσιγνωσίας: Το πρώτο πιάτο ήταν ένα γλαστράκι με παντζάρι, σκορδαλιά και άγρια χόρτα, ενώ το «χώμα» ήταν ψωμί από μελάνι σουπιάς. Το δεύτερο πιάτο, αν και φαινόταν πως ήταν ένα αυγό βραστό με ψωμί, η αποκάλυψη των γεύσεων άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Πρόκειται για ένα αυγό με βρώσιμο τσόφλι από βούτυρο κακάο, το ασπράδι ήταν σορμπέ καρύδας και ο κρόκος από μάνγκο και passion fruit, ενώ το ψωμάκι ήταν από βανίλια. Το τρίτο και τελευταίο πιάτο ήταν ένα βραχιόλι-μπακλαβάς με πέτσα γάλακτος.
Αυτή ήταν και η βαθμολογία που έβγαλε τον τελικό νικητή, με τον Χρήστο να παίρνει 6/10 και τον Τιμολέοντα 8/10.
Αναλυτικά η βαθμολογία των δύο φιναλίστ του MasterChef
Βαρκελώνη: Τιμολέων 7/10 – Χρήστος 8/10
Λονδίνο: Τιμολέων 5/10 – Χρήστος 7/10
Μιλάνο: Τιμολέων 8/10 – Χρήστος 7/10
Τεστ δημιουργικότητας:
Χρήστος: 7/10 – 8/10 – 9/10
Τιμολέων: 8/10 – 8/10 – 9/10
Αντιγραφή πιάτου:
Χρήστος: 6/10
Τιμολέων: 8/10
Πηγή: MasterChef-iefimerida.gr