top, Ειδήσεις, Ελλάδα

Επίδειξη δύναμης του Ρουβίκωνα με την εισβολή στο ΣτΕ

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον χώρο των καταδρομικών- ακτιβιστικών ενεργειών μετά τη σύμπραξη του Ρουβίκωνα με άλλες αναρχικές ομάδες απο όλη την Ελλάδα, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας.

Η επιδρομή, χθες το βράδυ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Κατρούγκαλου, αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της συλλογικότητας Ρουβίκωνας και την επιρροή που ασκεί στον αναρχικό χώρο, καθώς μπορεί να συσπειρώσει γύρω της διαφορετικές ομάδες με σκοπό εντυπωσιακών και άκρως επικίνδυνων επιθέσεων.

Στην Ασφάλεια, δεν κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν την ανάρτηση προαναγγελίας στο Facebook ηγετικού στελέχους της συλλογικότητας, αλλά και ούτε όπως φαίνεται περίμεναν οτι υπήρχαν υπόγειες διασυνδέσεις με άλλους αναρχικούς. Όλα δείχνουν οτι τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί νέο, άκρως εντυπωσιακό χτύπημα, με στόχο υψηλού συμβολισμού που θα προκαλέσει αναταράξεις στην Κατεχάκη και το Μαξίμου. Γιαυτό και αναθεωρούνται πλάνα, προκειμένου οι αρχές να μην βρεθούν για μία ακομη φορά, ένα βήμα πίσω απο τους αναρχικούς.

rouvi
rouv3
rouvikonasmaket_new1

Τα νέα δεδομένα που έχουν σχηματιστεί, ανακατεύουν την τράπουλα στον αντιεξουσιαστικο χώρο και ο Ρουβίκωνας με περισσοτερα απο 100 χτυπήματα την τελευταία διετία, αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο νέο status quo που διαμορφώνεται. Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς, είναι το που θα φθάσει η συσπείρωση γύρω απο τον Ρουβίκωνα και αν τα περιπου 100 μέλη που πήραν μέρος στη χθεσινή επίθεση στο ΣτΕ, αυξηθούν στην επόμενη ακτιβιστική τους ενέργεια.

Για τον λόγο αυτό, στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκαν τόσο η Αναρχική Συλλογικοτητα Νέας Φιλαδέλφειας, όσο και η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης αλλά και άλλες αναρχικές ομάδες με σκοπό να διαπιστωθεί ποιά είναι η επιχειρησιακή τους δυναμική. «Είναι μια επίδειξη δύναμης απο τον Ρουβίκωνα, που δειχνει οτι μπορεί να πραγματοποιεί με άνεση μία με δύο καταδρομικές επιχειρήσεις την εβδομάδα, χωρίς να φοβάται μήπως «λαβωθεί» απο συλληψεις και προσαγωγές. Η δεξαμενή απο την οποια αντλεί μέλη, εχει πλέον ανοίξει και η αναβάθμιση της δράσης τους θεωρείται δεδομένη» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

www.protothema.gr

Previous ArticleNext Article