ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

3η Έκθεση – Διαγωνισμός Στατικού Μοντελισμού στη Λάρισα

Η Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Έκθεση-Διαγωνισμό πανελλήνιας απήχησης υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός της Έκθεσης – Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης και δημιουργίας των πολιτών της Λάρισας μέσα από την παρουσίαση των εκθεμάτων τους.

Επίσης, θα φιλοξενηθούν και θα διαγωνιστούν εκθέματα μελών έτερων συλλόγων μοντελιστών όπως της IPMS Ελλάδας, Θεσσαλονίκης – «Πήγασος», Πάτρας, Ιωαννίνων, Χαλκίδας, Σερρών, Καβάλας, Χανίων, Άρτας, Αιγίου και Σπάρτης. Μάλιστα, για πρώτη φορά τις συμμετοχές θα πλαισιώνουν και διαγωνιζόμενοι από τη Σερβία και τη Βουλγαρία.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι η Έκθεση θα είναι αφιερωματική με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της RAF και τη μεγάλη απόβαση των συμμάχων στην Ευρώπη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 6 Ιουνίου 1944, γνωστή ως D-Day.

Για το λόγο αυτό προσκλήθηκαν και θα παρευρεθούν αναβιωτές των γεγονότων με στολές εποχής. Εκ των παρευρισκόμενων θα είναι και βραβευμένοι σε παγκόσμιες διοργανώσεις μοντελιστές, οι οποίοι με την παρουσία τους θα τιμήσουν την Έκθεση.

Η 3η Έκθεση – Διαγωνισμός Στατικού Μοντελισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου και ώρα 14:00, με την απονομή των επάθλων ανά κατηγορία, στον Μύλο του Παππά.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Τέλος, καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης – Διαγωνισμού θα λαμβάνουν χώρα εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω σε τεχνικές μοντελισμού.

Previous ArticleNext Article