Βόρεια Εύβοια, Ειδήσεις, Εκκλησία

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Βόρεια Εύβοια

Η ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου,στην Αιδηψό για τις εορταστικές εκδηλώσεις αγιοκατάταξης του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη του ασκητού, στην Μονή Όσιου Δαυίδ Δρυμώνα, αποτελεί το μεγαλύτερο θρησκευτικό γεγονός για τη Στερεά και ύψιστη τιμή για τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού.

Ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίον εψάλησαν για πρώτη φορά Τροπάρια εκ της Ιεράς Ακολουθίας του Οσίου Ιακώβου. Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αντιφώνησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος εκφράζοντας την χαρά και την συγκίνησή του για το εορταζόμενο γεγονὀς και αναφέρθηκε στο εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα του Οσίου Ιακώβου, καθώς και για το προνόμιο που είχε να γνωρίσει προσωπικώς και τον Όσιο Ιάκωβο, αλλά και άλλους νεοφανείς Αγίους της Εκκλησίας, όπως τον Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη, και τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Την επομένη ημέρα το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πάντων 3 Ιουνίου 2018, ο Παναγιώτατος προσήλθε στην Ιερά Μονή νωρίς το πρωί, οπότε και αφού προσκύνησε τον Τάφο του Οσίου Ιακώβου και την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, χοροστάτησε στον Όρθρο και αμέσως μετά προεξήρχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Βόρεια Εύβοια.

Η διεξαγωγή των διήμερων εκδηλώσεων και η τήρηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με άριστο τρόπο, και τούτο χάρη στην άψογη και άριστη συνεργασία της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ, με την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, τους συνεργάτες  του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, τα τοπικά και εκκλησιαστικά Μ.Μ.Ε., τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, τους Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως τους εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι κατεύθυναν σωστά όλους τους προσκυνητές και βοήθησαν αποφασιστικά στις απαιτηθείσες εργασίες για ένα τόσο μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός.

Previous ArticleNext Article