Αστυνομικά νέα

Άμφισσα: Επιχειρηματίας πυροβόλησε και σκότωσε 13χρονη – Σχεδόν αποκεφαλίστηκε το άτυχο παιδί

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για τη δολοφονία, διαπίστωσε πως είχε πέσει θύμα κλοπής στο σπίτι ή στο κατάστημά του. Θεώρησε υπεύθυνο γι’ αυτό τον 33χρονο. Τον πατέρα της μικρής που σκοτώθηκε και πήρε το νόμο στα χέρια του. Οπλισμένος με καραμπίνα πήρε το αυτοκίνητό του και πήγε στον καταυλισμό. Αρχικά πάρκαρε και πήγε να βρει τον 33χρονο άοπλος. Παιρνώντας από τον καταυλισμό των Ρομά δημιουργήθηκε κάποια παρεξήγηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με αποτέλεσμα εκτός από κάποια λόγια, ο επιχειρηματίας να δεχθεί και κάποιες ψιλές. Τότε γύρισε στο αυτοκίνητό του όπου είχε το κυνηγετικό όπλο και τα πράγματα ξέφυγαν. Η σχέση του δράστη με τους Ρομά του καταυλισμού φαίνεται πως έχει παρελθόν. Σχεδόν κάθε μέρα που περνούσε μπροστά από τον καταυλισμό οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα, όπως υποστηρίζουν οι Ρομά, σε μια περιοχή που έπαιζαν πολλά παιδιά στον δρόμο. Οι σχέσεις του φερόμενου ως δράστη με τους τσιγγάνους της περιοχής, ήταν το τελευταίο διάστημα εκρηκτική.

Οι πυροβολισμοί και ο θάνατος της 13χρονης

Ο επιχειρηματίας εντοπίζει τον 33χρονο και οπλίζει. Ο τελευταίος έχει δει το όπλο και αρχίζει να τρέχει για να σωθεί. Ακούγονται δύο πυροβολισμοί και αμέσως μετά φωνές.Η μία από τις σφαίρες βρήκε στο κεφάλι τη 13χρονη και την σκότωσε επί τόπου. Στο σημείο αυτό οι κάτοικοι του καταυλισμού των Ρομά έχουν τοποθετήσει λουλούδια και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει. Η δεύτερη σφαίρα βρήκε τον πατέρα της στο πόδι και τον τραυμάτισε.Η 13χρονη έχει αφήσει την τελευταία της πνοή και ο πατέρας της έχει τραυματιστεί.Η άτυχη 13χρονη σχεδόν αποκεφαλίστηκε από τη σφαίρα που την χτύπησε και έπεσε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ο επιχειρηματίας, μόλις συνειδητοποιεί το έγκλημα που έχει διαπράξει αρχίζει να τρέχει πεζός. Αφήνει στο σημείο το αυτοκίνητό του και απομακρύνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες εγκατέλειψε την περιοχή μαζί με την οικογένειά του και πλέον αναζητείται από την αστυνομία που προσπαθεί να ελέγξει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ο φόβος για βεντέτα είναι διάχυτος στην περιοχή, με τις απειλές από τους οργισμένους συγγενείς του παιδιού, να διαδέχονται η μία την άλλη. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γύρω από τον καταυλισμό.

Έκαψαν το αυτοκίνητο – Διέλυσαν το κρεοπωλείο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είχε προηγούμενα με τους Ρομά, καθώς του είχαν διαρρήξει το σπίτι και παλιότερα. Αποτέλεσμα εκτός από την τραγική απώλεια ενός ανήλικου ατόμου, ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο καταυλισμός. Μάλιστα κάποιοι Ρομά, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 34χρονου που το είχε παρατήσει λίγο παραπάνω προκειμένου να εξαφανιστεί. Επίσης έσπασαν το μαγαζί που διατηρεί στην Άμφισσα. Ο ίδιος αναζητείται από τις αρχές προκειμένου να λογοδοτήσει για την πράξη του. Οι αστυνομικοί χτενίζουν τον ορεινό όγκο της Γκιώνας όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθύνθηκε ο δράστης μετά τους φονικούς πυροβολισμούς. Ο κρεοπώλης, που πιθανότατα εξακολουθεί να είναι οπλισμένος, γνωρίζει καλά την περιοχή όπου έχει γεννηθεί και είναι εύκολο να βρει καταφύγιο.

newsit.gr

Previous ArticleNext Article