ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Μείωση μισθού 35% ζητά απ΄τους εργαζόμενους η ΑΓΕΤ

Μείωση μισθού σε ποσοστό 35% και κατάργηση της ενίσχυσης του επιδόματος αδείας, που ανέρχεται σε 12,5 ημερομίθια, ζήτησε απ΄ τους εργαζόμενους η διοίκηση της ΑΓΕΤ, μετά από την ετήσια συζήτηση που έγινε στο τέλος Μαΐου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο τραπέζι της συζήτησης για τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους η εταιρεία, επικαλούμενη μείωση του τζίρου, ζήτησε μείωση του βασικού μισθού σε ποσοστό 35%.
Όπως δήλωσε στο “Ράδιο-Ένα 102,5” ο πρόεδρος των εργαζομένων Βασίλης Χαλαστάρας, “οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τα αιτήματά τους, όπως κάθε χρόνο, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την όποια καθυστέρηση σημειώθηκε φέτος στην οργάνωση της συζήτησης, και τα έξι σωματεία του Ομίλου βρέθηκαν και περίμεναν τη διαβούλευση. Η διοίκηση επέρριψε τα αιτήματα των εργαζομένων και εκτός από την μείωση που πρότεινε και απορρίφθηκε ομόφωνα από τους εργαζόμενους, ζητήθηκε και κατάργηση της ενίσχυσης του επιδόματος αδείας”.
Όπως εξήγησε, οι βασικοί μισθοί στην ΑΓΕΤ κυμαίνονται από 900 έως 1100 ευρώ και με επιδόματα φθάνουν στα 1800 με 2000 ευρώ. Η μείωση σε ποσοστό 35%, συμπαρασύρει και τα επιδόματα.

Η ομόφωνη απόφαση των σωματείων της Lafarge σε Βόλο, Δραπετσώνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Μηλάκι που κατατέθηκε στη διοίκηση είναι να παραμείνουν όλοι στον διάλογο και να συνεχίσουν την διαβούλευση μόνο αν αποσυρθεί η πρόταση της εταιρείας, ώστε συνεχίσουν με βάση των αιτήματα που έχουν καταθέσει τα σωματεία.

Ο κ. Χαλαστάρας στο μεταξύ, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο, η πρόταση μείωσης της εταιρείας, να έγινε, προσπαθώντας να υπάρξει έμμεση πίεση για το θέμα που προέκυψε με τους ελέγχους και την κινητοποίηση για την καύση των εναλλακτικών καυσίμων.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Previous ArticleNext Article