Ειδήσεις, Μαγνησία

Εντός Ιουνίου παραδίδεται ανακατασκευασμένη η παραλιακή Αϊ – Γιάννη στο Πήλιο

Εργώδεις προσπάθειες για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής τμήματος της παραλιακής οδού στον Αι- Γιάννη Πηλίου, καταβάλλουν συνεργεία της αναδόχου εταιρίας προκειμένου να παραδοθεί το έργο εντός του Ιουνίου και να αποκατασταθεί η κανονικότητα σ’ ένα από τα κορυφαία τουριστικά θέρετρα της χώρας.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης επισήμανε ότι “η πρόκληση για τον Δήμο ήταν μεγάλη καθώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά μια μεγάλη ζημιά στην παραλιακή οδό και να σταματήσουν οι υποσκαφές προς την οικιστική ζώνη.

Κινήσαμε με ταχύτατους ρυθμούς διαδικασίες για διασφάλιση πιστώσεων και για την υλοποίηση ενός έργου με πολλές δυσκολίες λόγω και της γειτνίασής του με τη θαλάσσια ζώνη (αμμώδες έδαφος, εναλλαγές στάθμης υδροφόρου ορίζοντα λόγω της θάλασσας κ.α.).

Από την ανάδοχο εταιρία αντιμετωπίστηκαν διάφορα τεχνικά ζητήματα και τελικά το έργο οδεύει στην ολοκλήρωσή του εντός του Ιουνίου. Η συμβατική διάρκεια του έργου είναι τρίμηνη με έναρξη την 17η Απριλίου αλλά οι ρυθμοί κατασκευής μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για ολοκλήρωση το προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για ένα ασφαλές, σύγχρονο έργο το οποίο αντιμετωπίζει δια παντός τα προβλήματα που υπήρχαν στο σημείο και σε μερικές ημέρες η παραλιακή οδός του Αϊ – Γιάννη θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκτός από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τους επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής για την κατανόηση και τη συμπαράσταση που υπέδειξαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Συνεχίζουμε με προγραμματισμό και συντονισμό, τις αποκαταστάσεις και των υπόλοιπων πληγών που άφησαν στην περιοχή τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών μας, στην αγροτική παραγωγή, στους επαγγελματίες, στον τουρισμό, γενικά στην τοπική οικονομία.

Κλείνοντας, οφείλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, υιοθετώντας αίτημά μας και παρατείνοντας με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστού την περίοδο κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας μέχρι τις 30 Ιουλίου 2018.

Previous ArticleNext Article