Εκπαίδευση - Παιδεία, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ

Με μια υπέροχη γιορτή έκλεισε η σχολική χρονιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος η “Μεταμόρφωση”

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Μελισσατίκων πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 13 Ιουνίου  η καταληκτήρια εκδήλωση του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού, με τίτλο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Η γιορτή άνοιξε την αυλαία της με τη θεατρική χορογραφία «οι 7 Ημέρες Δημιουργίας του Κόσμου», οι οποίες ήταν κι ο χάρτης που οδήγησε τα παιδιά να ξεδιπλώσουν με αγάπη μια ολόκληρη εκπαιδευτική χρονιά γεμάτη παιδαγωγικούς στόχους και συναισθηματικούς δεσμούς.

Την εκδήλωση  ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, που στηρίζει το εκπαιδευτικό έργο του σταθμού κι αγωνιά γι΄αυτό, ώστε να μπορούν οι μικροί μας μαθητές να μεγαλώνουν μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον γεμάτο Αγάπη Θεού, Δημιουργικότητα  κι Αστείρευτη Γνώση.

Τέλος ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, ενώ τόνισε πως το πιο σπουδαίο δημιούργημα  του κόσμου είναι τα παιδιά κι εκείνοι έχουν τη χαρά ως συν δημιουργοί του Θεού να βιώνουν ένα καθημερινό Θαύμα Αγάπης.

Στη συνέχεια οι μικροί μας ήρωες μέσα από χορογραφίες, ποιήματα, τραγούδια ξεφύλλισαν μπροστά στα μάτια των ενθουσιασμένων θεατών το μύθο του Μικρού Πρίγκιπα προσφέροντας απλόχερα μηνύματα όπως, Να μην σκοτώνεις τη φαντασία σου, Να μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, Να μην κρίνεις τους άλλους πριν από σένα, Να μην παίρνεις πολύ σοβαρά τον εαυτό σου , Να μην ξεχνάς να απολαμβάνεις τη ζωή, Να μην φοβάσαι το διαφορετικό γιατί μπορεί να σε μάθει κάτι , Να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή , και τέλος να αφήνεις ελεύθερους να φύγουν αυτούς που αγαπάς  όπως έκανε ο πιλότος με τον μικρό μας ήρωα. Και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα του βιβλίου, γιατί καμιά φορά το να αφήνεις κάποιον να φύγει από το πλευρό σου είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τον αγαπάς.

Τη γιορτή έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης , ο οποίος ευχαρίστησε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την άρτια κι όμορφη εκδήλωση, ενώ επικεντρώθηκε στη φράση του βιβλίου «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν την βλέπουν», τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο μάθημα όχι μόνο της χθεσινής ημέρας αλλά και της καθημερινότητάς μας. Μόνο βλέποντας με τα μάτια της καρδιάς μπορούμε βιώσουμε την Αληθινή Αγάπη στη ζωή μας και φυσικά την Αγάπη του Θεού.

Καλό Καλοκαίρι!!!

Previous ArticleNext Article