Εκδηλώσεις, Μαγνησία

Διήμερο Οδοιπορικό στο βουνό των Κενταύρων

Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» ξεκινά τις φετινές του καλοκαιρινές εκδηλώσεις με το καθιερωμένο πλέον ετήσιο διήμερο οδοιπορικό – περιπλάνηση  στις κατάφυτες κορυφές του  βουνού των Κένταυρων ,το Πήλιο.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχει και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου (Ε.Ο.Σ Βόλου)

Η εκδήλωση που φέτος έχει θεματικά διαχωριστεί σε 3 ενότητες , θα γίνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου . Με αφετηρία πάντα την γραφική πετρόκτιστη πλατεία του χωριού μας.

Το Πήλιο, το μυθικό βουνό των Κενταύρων, είναι συνδεδεμένο με πολλές μυθολογικές αφηγήσεις και προικισμένο με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές. Μια μεγάλη ποικιλία βιότοπων οξιές, βελανιδιές, λεύκες και τα έλατα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του βουνού.  Άναμεσά τους εκατοντάδες αυτοφυή φυτά και βότανα φαρμακευτικής και θεραπευτικής αξίας . Αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για όσους επιθυμούν να ζήσουν για λίγο κοντά στη φύση.

Η επαφή με την φύση ξυπνά πρωτόγνωρα συναισθήματα και ανέκαθεν εξιτάριζε τους φυσιολάτρες. Ειδικά στην περίπτωση του Πήλιου η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για ένα βουνό με πλούσια μυθολογική παράδοση και μακραίωνη ιστορία.

Οι εθελοντές που θα επιθυμούσαν να προσέλθουν για την πρώτη ενότητα ,θα πρέπει να βρίσκονται κατάλληλα ενδεδυμένοι  και έχοντας τον ορειβατικό τους εξοπλισμό στις 8 το πρωί του Σάββατου στην πλατεία του χωριού.

Από εκεί και έχοντας οδηγούς έμπειρους εθελοντές του συλλόγου μας , θα ξεκινήσουν την περιπλάνηση τους μέσα από τα μονοπάτια για την κορυφή του βουνού. Το επιπρόσθετο στοιχείο της φετινής πρώτης φάσης της διοργάνωσης θα είναι, ο καθαρισμός κατόπιν υπόδειξης ειδικευμένων ορειβατών συγκεκριμένων μονοπατιών στο βουνό ώστε να καταστούν προσβάσιμα από τους επισκέπτες- ορειβάτες.

Οι εθελοντές  της δεύτερη ενότητας της πρώτης μέρας θα πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία στις 6 το απόγευμα . Από εκεί ,είτε πεζοπόροι ειτε  με αυτοκίνητα που διαθέτει ο σύλλογος  θα κατευθυνθούν στο καταφύγιο που βρίσκεται στη κορυφή του βουνού όπου και θα διανυκτερεύσουν

Οι ορειβάτες της τρίτης και τελευταίας ενότητας θα πρέπει να βρίσκονται στις 7:30 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία και θα ξεκινήσει το οδοιπορικό τους στο βουνό για να συναντήσουν τους φίλους συνοδοιπόρους της προηγουμένης μέρας.

Η εμπειρία αυτού του διήμερου είναι μοναδική, που δεν πρέπει κανείς να την χάσει…

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ

Για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία σχετικά με τα προαναφερθέντα, επικοινωνήστε :

Δημήτρης Ραμματάς 6973215361 και Στέφανος Βιδούρης 6977252201

Previous ArticleNext Article