Εκπαίδευση - Παιδεία, Μαγνησία, ΠΑΙΔΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, τρία αυτοτελή θερινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο «Αστέρια και πλανήτες», για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος των εργαστηρίων είναι οι μικροί φίλοι να γνωρίσουν το ηλιακό μας σύστημα και ειδικότερα την ύπαρξη κάποιων πλανητών και αστέρων του γαλαξία μας. Παιχνίδια αναπαράστασης της κίνησης των ουράνιων σωμάτων, εικαστικές δημιουργίες με τη χρήση διαφόρων τεχνοτροπιών, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, θεατρικά παιχνίδια, καθώς και άλλες δραστηριότητες θα δώσουν στα παιδιά τις απαραίτητες πληροφορίες για το απέραντο σύμπαν, με συνοδοιπόρο τη διασκέδαση και την καλοκαιρινή διάθεση.

Ο Ήλιος, η Γη, ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ερμής, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας, η Σελήνη, όπως και χιλιάδες άλλα αστέρια και πλανήτες, «προσκαλούν» τους μικρούς φίλους να τους ακολουθήσουν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Τα εργαστήρια, διάρκειας τεσσάρων ημερών (Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης), θα πραγματοποιηθούν σε τρεις κύκλους: 25/6 – 29/6, 2/7 – 6/7 και 3/9 – 7/9 (ώρα έναρξης: 10:30 – ώρα λήξης: 13:30).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τα παιδιά θα προσέρχονται στο Μουσείο και θα αποχωρούν συνοδευόμενα από έναν γονέα/κηδεμόνα.

 Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 24210- 29844 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος

Τ: 24210 29844 |

Previous ArticleNext Article